Boordradio's VT3 | Russell: 'Deed Verstappen daar een dubbele afkoelronde?' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT3 | Russell: 'Deed Verstappen daar een dubbele afkoelronde?'

Boordradio's VT3 | Russell: 'Deed Verstappen daar een dubbele afkoelronde?'

Spectaculair was de derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië niet, maar wel inzichtelijk. Mercedes wist op vrijdag goed te presteren en leek op zaterdag ook aardig aan te kunnen sluiten bij Red Bull Racing en Ferrari. Er hing heel de sessie regen in de lucht, en dat leidde tot diverse boordradio's richting de coureurs. F1Maximaal.nl legt uit wat opgevallen is.

De eerste coureurs die zich meldden op het asfalt waren de Aston Martin-rijders. Sebastian Vettel en Lance Stroll maakten verkenningsronden, om vervolgens de pitstraat weer in te duiken en zich klaar te maken voor de middag. 'Er staat veel wind, zo'n 30 kilometer per uur, Lance', kreeg Stroll van zijn pitmuur te horen via de boordradio.

Het bleef vervolgens even rustig op het asfalt, met sommige teams die op de zachte band vooral data probeerden te verzamelen. Carlos Sainz probeerde dit in zijn Ferrari ook, maar liep tegen dezelfde problemen aan die hij op de vrijdag ervoer. In de snelle bochten stuiterde zijn F1-75 flink. 'Ja, die problemen van gisteren zijn er niet veel beter op geworden..'

Het was zaak voor de teams om die data vroeg in de sessie bij elkaar te rapen, want er was een risico op regen. De ingenieur van Charles Leclerc: 'We verwachten een regenbui in vijftien minuten. Die druppels houden vijf minuten aan.' Enkele minuten later bood ook Aston Martin een van haar coureurs een weerupdate: 'We verwachten de komende 30 minuten geen regen.' Tegenstrijdige berichten, dus.

Mercedes gaat goed

Mercedes gaat dit weekend goed, en Lewis Hamilton toonde dat aan door zich nagenoeg heel de sessie in de top drie van de dag te mengen. George Russell bleef lang haken op P5, maar eindigde als vierde en de derde vrije training gaf daarmee vrij dat Mercedes erbij zit dit weekend. 'Geen gestuiter', meldde Russell dan ook over de boordradio. 'Copy that', kreeg hij terug van zijn team. 'Nu wel iets in bocht 6', voegde hij daar later aan toe.

Die lichte regen die voorspeld was, kwam er uiteindelijk. Sergio Pérez maakte er melding van bij Red Bull Racing: 'Ik voelde wat kleine regendruppels op het rechte stuk', aldus de Mexicaan. Red Bull benadrukte dat dit verder niet iets was waar hij zich zorgen over hoefde te maken. 'Het is maar een kleine bui, dit waait zo over', kreeg hij terug.

Russell kijkt naar Verstappen

'Deed Verstappen daar een dubbele afkoelronde?', vroeg Russell Mercedes met nog een minuut of tien op de klok. 'Ja, dat klopt', reageerde zijn ingenieur. Volgens de commentatoren meldde hij dit aan zijn team om te benadrukken dat Red Bull wellicht iets anders doet in Silverstone dan Mercedes, en dat het team van die aanpak wellicht wat kan leren.

Tegen het einde van de sessie bleek dat ook Hamilton nog last had van porpoising, ondanks dat het een stuk minder aanwezig is dan in de voorgaande races. 'De achterkant stuitert veel..', meldde de Brit, die uiteindelijk op de vijfde plek eindigde. Hij zag twee Red Bull-coureurs voor zich eindigen, Leclerc was sneller dan dat hij was, en teamgenoot Russell had meer pace.

Krijg 1.5x je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws