Verslag VT3 | Verstappen zet toon voor kwalificatie, ruim vier tienden sneller dan Leclerc Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Verstappen zet toon voor kwalificatie, ruim vier tienden sneller dan Leclerc

Verslag VT3 | Verstappen zet toon voor kwalificatie, ruim vier tienden sneller dan Leclerc

Max Verstappen heeft de toon gezet in de derde vrije training voorafgaand de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander reed naar de snelste tijd op Silverstone, en dat deed hij door een 1:27.901 neer te zetten. Een indrukwekkende tijd, want daarmee was de Red Bull Racing-coureur ruim vier tienden sneller dan Sergio Pérez en Charles Leclerc, die deze training als tweede en derde afsloten.

Op de zaterdag gingen de rijders een droge derde en dus laatste vrije training tegemoet. Deze sessie werd dan ook afgetrapt door het team van Aston Martin op de harde band, gevolgd door de coureurs van Haas en Alpine op de mediums en de softs. Uiteindelijk bleek het avontuur van de Aston Martins op de harde band maar van korte duur, want er werden al snel mediums onder de auto geschroefd. Samen met de rode band waren deze vooral dan ook terug te zien in deze training.

Fernando Alonso opende het bal dan ook met een 1:34.826 op de softs, maar daar dook zijn teamgenoot Esteban Ocon direct onder. McLaren waagde het op de mediums, en dat zorgde ervoor dat Daniel Ricciardo even de snelste was, maar Charles Leclerc wist die positie vrijwel meteen af te pakken met een 1:29.452. Sergio Pérez mocht later even proeven aan de eerste plek met een 1:29.102, maar daar dook Leclerc dan weet onder. Na twintig minuten bestond de top drie uit Leclerc, Pérez en Hamilton.

Mercedes zit er aardig goed bij

Dat Mercedes erbij zat is niet geheel vreemd. Silverstone wordt ook wel gezien als een Mercedes-circuit en er is nog een voordeel voor het Duitse team: George Russell liet via de boordradio weten dat het stuiteren van de auto niet echt meer aan de orde is. Dat zagen we ook terug toen Max Verstappen een kwalificatieronde aan het rijden was. De Nederlander zette een snelle 1:28.498 neer, en Hamilton wist goed aan te sluiten met een 1:28.697. Daarmee stond hij na een halfuur twee tienden achter Verstappen.

Ondertussen bleef Verstappen zijn eigen tijd verbeteren, want na een halfuur rijden snoepte hij nog wat van zijn eigen snelste tijd af, waardoor het gat met Hamilton was opgelopen tot drie tienden. Maar ook de Britse coureur wist zichzelf weer te verbeteren, waardoor het gat was teruggelopen naar één tiende. Daarmee leek het ineens een strijd te worden tussen Red Bull en Mercedes, maar op dat moment stonden de beide Ferrari-rijders wel binnen.

Met nog 25 minuten op de klok stonden veel coureurs binnen, alleen Pérez, Valtteri Bottas en Ocon reden nog op de baan. Daarmee kon er ook een kleine balans worden opgemaakt. Zo ging Verstappen aan de leiding, met Hamilton achter zich. Leclerc en Sainz vervulden op dat moment de derde en vierde plek, met Russell en Pérez daarachter. Alonso stond op de zevende plek als 'best of the rest', want zijn gat tot Verstappen was ruim één seconde.

Verstappen gaat als een speer

Russell dook als eerste van de drie topteams weer naar buiten, en met een tijd van 1:28.550 maakte hij er een twee-drietje van voor Mercedes. Maar ook de Ferrari's en de Red Bulls waren weer op de baan te vinden. Zo reed Leclerc naar een tijd van 1:28.388, twee duizendsten langzamer dan Verstappen. Daar kon de Monegask niet lang van genieten, want Verstappen verbeterde zijn tijd flink met een 1:27.901, bijna vijf tienden sneller dan zijn concurrent.

In de laatste minuten gingen een aantal coureurs er nog even goed voor zitten. Met nog twaalf minuten op de klok schoot Pérez door naar de tweede plek, voor Leclerc en achter Verstappen. Die twee gingen op het allerlaatste moment nog naar buiten, maar dat zorgde niet voor veranderingen. Verstappen was ruim de snelste, voor zijn teamgenoot en zijn concurrent. Russell en Hamilton stonden daarachter, op plek vier en vijf. Sainz moest het met de zesde plek doen.

Uitslag derde vrije training GP van Groot-Brittannië 2022

Krijg 1.5x je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws