Bottas doet boekje open over tijd bij Mercedes: 'Met Hamilton naast me was de druk erg hoog' Formule 1
Formule 1

Bottas doet boekje open over tijd bij Mercedes: 'Met Hamilton naast me was de druk erg hoog'

Bottas doet boekje open over tijd bij Mercedes: 'Met Hamilton naast me was de druk erg hoog'

Voor zijn overstap naar Alfa Romeo reed Valtteri Bottas vijf jaar bij Mercedes, dat destijds het dominante team op de grid was. Naast zevenvoudig wereldkampioen en teamgenoot Lewis Hamilton was de druk om te presteren, ook vanuit Bottas zelf, erg hoog. Sinds zijn overstap naar de middenmoter strijdt de Fin niet meer voor overwinningen, maar zit hij wel een stuk prettiger in zijn vel.

In een uitgebreid interview met RaceFans vertelt de Alfa Romeo-coureur uitgebreid over de druk die op hem lag bij Mercedes. 'De eerste paar jaren was ik erg hard voor mezelf. Ik wilde natuurlijk wereldkampioen worden, maar dat lukte niet. Dit was lastig te verwerken', aldus de tienvoudig racewinnaar. In de uiterst competitieve omgeving bij Mercedes wist hij niet altijd te gedijen, wat maar lastig te accepteren was. 'Je wil natuurlijk altijd meer, vooral als je teamgenoot het beter doet.'

Sinds zijn overstap naar Alfa Romeo is het voor Bottas een stuk meer ontspannen werken. 'Ik ben wat milder voor mezelf geworden, dat helpt om te ontspannen. Daarnaast strijden we ook niet voor de titels en overwinningen. Dat neemt ook een deel van de druk weg voor mij persoonlijk. Daarnaast past ook het team wat beter bij me en dat geeft ook rust.' In zijn Alfa Romeo schoot Bottas uit de startblokken aan het begin van het seizoen, maar zijn opmars stagneerde enigszins naarmate het seizoen vorderde. Zijn team heeft in de strijd om de zesde plaats Aston Martin te duchten, dat slechts drie punten achterstand heeft.

'We moeten onszelf tijd geven'

De ontspannen sfeer en rust betekenen natuurlijk niet dat Bottas niet meer alles eruit wil halen. 'Zoals ieder jaar in mijn carrière, wil ik het maximale eruit halen. Ieder raceweekend probeer ik de beste versie van mezelf te zijn, dat verandert nooit.' Alfa Romeo hoopt uiteindelijk te strijden voor overwinningen en sloot onlangs een deal met Audi om dit te bewerkstelligen. Bottas weet echter dat verbetering echt tijd kost. 'We moeten ook accepteren dat we niet van de ene op de andere dag wereldkampioen worden. Onze weg naar voren gaat tijd kosten, maar ik denk dat we een goede start hebben gemaakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws