Palmer over onderlinge strijd bij Mercedes: 'Volgend jaar zet ik mijn geld op Hamilton' Formule 1
Formule 1

Palmer over onderlinge strijd bij Mercedes: 'Volgend jaar zet ik mijn geld op Hamilton'

Palmer over onderlinge strijd bij Mercedes: 'Volgend jaar zet ik mijn geld op Hamilton'

Jolyon Palmer denkt dat Lewis Hamilton nog altijd sterker is dan George Russell en dat de Mercedes-coureur zijn teamgenoot zal verslaan als ze beiden strijden om de wereldtitel. Russell staat momenteel voor in het kampioenschap, maar dat zegt volgens Palmer niet alles. Damon Hill sluit zich aan bij de conclusie van de voormalig Renault-coureur. Beide oud-coureurs denken dat Hamilton nog altijd beter is op de zondag.

Russell gaat met een voorsprong van vijftien punten de laatste twee Grand Prix-weekenden in. Palmer denkt dat de jonge Brit zijn teamgenoot dan ook officieel zal verslaan dit seizoen. 'Ik denk dat George het over de streep gaat trekken, maar ik denk dat dit vooral komt door de voorsprong die hij nu al heeft', zegt de analist bij de F1 Nation-podcast. 'Er zijn ook nog maar twee races te gaan, dus als hij consistent blijft dan is hij er al. Dat vertelt echter niet het gehele verhaal van Mercedes.'

Hamilton gaf aan het begin van het jaar aan dat hij heel veel opofferde om meerdere afstellingen te proberen. Palmer is dan ook onder de indruk van de zevenvoudig wereldkampioen. 'Nu het seizoen verder is gevorderd begint Lewis weer op Lewis te lijken. Mensen waren verbaasd dat George voor hem stond en het leek er in de eerste zeven races op dat hij Lewis makkelijk zou verslaan. Hamilton staat nu toch echt wel weer boven zijn teamgenoot. Als ze volgend jaar meedoen om de titel dan zet ik mijn geld op Lewis.'

Hill: 'Hamilton misschien wel zijn snelheid over één ronde kwijt'

Hamilton zal in de komende weken waarschijnlijk zijn handtekening zetten onder een contractverlenging bij Mercedes. Hill denkt nog altijd dat de Brit sneller is als het erop aankomt. 'Hij is misschien zijn absolute snelheid over één ronde een beetje verloren. Daar is George op dit moment juist wel een beetje beter in. Als je echter naar de races kijkt, dan zie je dat Lewis altijd de snelste is. De jonge coureurs zijn vaak snel over één ronde, terwijl de ervaren rijders sterker zijn tijdens de race', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws