Ocon ziet kansen voor 2025 bij Haas: 'Je weet het nooit in de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Ocon ziet kansen voor 2025 bij Haas: 'Je weet het nooit in de Formule 1'

Ocon ziet kansen voor 2025 bij Haas: 'Je weet het nooit in de Formule 1'

Na een crash met teamgenoot Pierre Gasly in Monaco, werd bekend dat Esteban Ocon na dit seizoen zal vertrekken bij Alpine. De Franse coureur hoopt zich tijdens de rest van het seizoen te kunnen bewijzen om zo een stoeltje voor 2025 te bemachtigen. ‘Je weet het nooit in de Formule 1’, zegt de Fransman tegen Speedweek.

Ocon was afgelopen weekend aanwezig in Le Mans om daar de endurance-afdeling van Alpine aan te moedigen. Onder andere voormalig Formule 1-coureur en goede vriend van Ocon Mick Schumacher deed mee aan de race van 24 uur. Tegenover de aanwezige media ging de Fransman kort in op zijn toekomst, al wilde hij nog niet al te veel kwijt. ‘Je weet het nooit in de Formule 1’, klonken de woorden van de Alpine-coureur

Ocon maakt kans op stoeltje bij Haas

Ocon wordt momenteel in verband gebracht met Haas, waar Nico Hülkenberg na dit seizoen zal vertrekken. Er wordt vanuit gegaan dat dit vrije stoeltje bij de Amerikaanse renstal voor Oliver Bearman is. De jonge Brit viel eerder dit seizoen in voor een zieke Carlos Sainz en reed bij zijn debuut meteen in de punten. Hülkenbergs huidige teamgenoot Kevin Magnussen is momenteel nog niet zeker van een verdere toekomst in de Formule 1. Het lijkt erop dat de Deen zal moeten vrezen voor zijn zitje, want in Canada gaf Haas-teambaas Ayao Komatsu aan dat Ocon een serieuze optie is voor het team.

‘In de Formule 1 weet je nooit wat er gaat gebeuren, maar ik kijk uit naar de uitdagingen die eraan komen’, vertelt Ocon. ‘Er komen nog vijftien races aan en het is belangrijk om goede prestaties neer te zetten en zo gemotiveerd naar deze races toe te gaan als ik altijd al deed’, vervolgt de Fransman. ‘Ik moet genieten van wat ik doe’, voegt hij er aan toe. Ondanks de onzekerheid over zijn toekomst, weet Ocon heel goed wat hij wil. ‘Mijn doel is de Formule 1, dat is duidelijk’, aldus de Alpine-coureur. ‘Dat is waar ik het liefste ben.’

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws