Williams bereid om alles te geven voor Sainz: 'We willen coureurs van wereldklasse' Formule 1
Formule 1

Williams bereid om alles te geven voor Sainz: 'We willen coureurs van wereldklasse'

Williams bereid om alles te geven voor Sainz: 'We willen coureurs van wereldklasse'

In de media wordt Carlos Sainz de afgelopen weken regelmatig gelinkt aan Williams, waar hij mogelijk het stoeltje van Logan Sargeant zou gaan overnemen. Sainz geeft zelf aan dat er nog helemaal niets besloten is, maar dat de interesse gewaardeerd wordt. ‘De realiteit is dat ik nog geen besluit heb genomen wat betreft volgend jaar’, vertelt Sainz aan Motorsport.com.

Sainz staat momenteel bovenaan het lijstje van Williams, maar ook bij Sauber is de Ferrari-coureur topfavoriet voor het zitje naast Nico Hülkenberg. Sauber toont al langer interesse, het team dat vanaf 2026 Audi zal worden heeft namelijk al een connectie met de coureur in de vorm van Carlos Sainz senior, die aan het merk verbonden is. De afgelopen weken doet Williams er echter ook alles aan om de Madrileen binnen te halen. De Spanjaard ziet en waardeert de interesse, maar wil geen overhaaste beslissing nemen over zijn toekomst.

Sainz wil geen overhaaste beslissing nemen

‘Ik waardeer de interesse van James uiteraard en ook de aardige woorden die hij over me zegt’, geeft Sainz aan. ‘Maar de realiteit is dat ik nog geen besluit heb genomen wat betreft volgend jaar. Zoals ik tijdens de persconferentie al zei, ben daar nu te gefocust voor’, aldus de Spanjaard. ‘Mijn hoofd zit nu bij elk raceweekend. Elk weekend vecht ik voor podiums of overwinningen’, vervolgt hij. ‘Het is erg moeilijk om aan de toekomst te denken als er telkens een belangrijk weekend voor de deur staat’, benadrukt de man uit Madrid.

Op een later moment zal Sainz de opties samen met zijn team overwegen. ‘Ik heb wat tijd nodig om er met mijn management voor te gaan zitten’, vertelt de coureur daarover. ‘Ik moet eerst een goed gesprek met mezelf voeren en dan beslissen waar ik naartoe ga komend jaar’, luidt het huidige plan van aanpak van de man die het veld moet ruimen voor Lewis Hamilton. ‘Maar op dit moment is er nog niets besloten.’ De Spanjaard weet nog niet wanneer het gesprek met zijn management zal plaatsvinden. ‘Ik weet niet of ik tot de zomer kan wachten of dat ik de beslissing eerder zal moeten nemen. Op dit moment weet ik dat echt niet’, benadrukt Sainz.

Vowles ziet Sainz perfect bij het nieuwe Williams passen

James Vowles, de teambaas van Williams, sprak eerder met Sky Sports F1 over de redenen dat hij Sainz graag naar het team zou willen halen. ‘Williams is niet meer het team dat het drie jaar geleden was’, gaf Vowles toen aan. ‘We willen coureurs van wereldklasse binnenhalen en laten zien dat we serieuze bedoelingen hebben’, aldus de teambaas. ‘We investeren om weer vooraan de grid te kunnen staan.’ De Brit meldde ook dat het team een geweldige power unit krijgt voor 2026. Bovendien hebben ze het afgelopen jaar mensen van andere teams naar Williams weten te halen. ‘Iemand als Carlos past heel goed in dat veranderende beeld. Het is nu aan hem om te beslissen of hij voor ons wil komen rijden’, sloot Vowles af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws