Alonso niet overtuigd door race in Las Vegas: 'Niet prettig om op dit circuit te rijden' Formule 1
Formule 1

Alonso niet overtuigd door race in Las Vegas: 'Niet prettig om op dit circuit te rijden'

Alonso niet overtuigd door race in Las Vegas: 'Niet prettig om op dit circuit te rijden'

Fernando Alonso uit kritiek op de Grand Prix van Las Vegas, waarbij de tweevoudig wereldkampioen van mening is dat dergelijke circuits niet geschikt zijn voor de Formule 1. Hij pleit voor een meer gebalanceerd kampioenschap met een mix van circuits zoals Las Vegas en traditionele circuits, die specifiek zijn ontworpen voor Formule 1-auto's.

'Het is niet prettig om op dit soort circuits te rijden', begint de Spanjaard tegenover internationale media. 'Je bereikt snelheden van 360 km/u, hebt weinig grip en zicht, en het is erg hobbelig', voegt hij eraan toe. Alonso benadrukt dat de bolides niet ontworpen zijn voor dit soort circuits. 'Hoewel het er van buitenaf misschien goed uitziet, zijn deze auto's niet gemaakt om met 80 km/u door de bochten te gaan', aldus Alonso.

Hij stelt voor dat de Formule 1 meer moet racen op traditionele circuits zoals Suzuka, Barcelona en Silverstone, waar de auto's hun potentieel optimaal kunnen benutten. 'Dat is waar we het kampioenschap en de kalender in balans moeten brengen', voegt hij toe.

Incident in Vegas

Alonso blikt terug op het incident tijdens de race en geeft aan dat hij niet precies weet hoe het gebeurde. 'Ik verloor de controle over de auto en weet niet of ik tussen twee auto's klem zat of alleen was, maar toen ik de Alfa Romeo van (Valtteri, red.) Bottas zag, dacht ik dat het voorbij was', zegt hij.

De Spanjaard had een moeilijke race in Las Vegas, waarin hij al in de eerste ronde betrokken raakte bij een incident dat zijn auto deed spinnen. Door de inzet van de safety car kon Alonso weer aansluiten bij de andere coureurs en competitief deelnemen aan de race. Over de situatie zegt hij: 'Ik heb de beelden nog niet gezien en moet nog steeds kijken wat er is gebeurd.'

Uiteindelijk eindigde Alonso in de punten op de negende plaats. Zijn teamgenoot, Lance Stroll, behaalde de vijfde plek, waardoor het Aston Martin-team dubbele punten scoorde. 'Ik ben tevreden met het eindresultaat en het behalen van enkele punten', erkent hij eerlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws