Alonso over racen met Ocon: 'Het is twee jaar lang clean geweest' Formule 1
Formule 1

Alonso over racen met Ocon: 'Het is twee jaar lang clean geweest'

Alonso over racen met Ocon: 'Het is twee jaar lang clean geweest'

Fernando Alonso vertelt dat hij niet meer inzit over de sprintrace. Op de zaterdag in Brazilië kwam hij tot twee keer toe in aanraking met zijn teamgenoot Esteban Ocon en daar was de Spanjaard niet over te spreken. Met ook nog eens een tijdstraf voor Alonso vertrokken beide Alpine-coureurs zondag vanaf achter in het veld. Toch wist het team goede punten te scoren in de race.

Waar Alonso zaterdag na de sprintrace erg boos was op zijn teamgenoot, was hij zondag heel blij. 'Het was een hele goede race voor ons', begint de Spanjaard, geciteerd door Motorsport.com. 'We kozen natuurlijk voor een strategie met drie pitstops en we waren out of sync met de andere auto’s', verklaart de Alpine-coureur. De strategie wierp zijn vruchten af, want met een vijfde en achtste positie, kon het team weer flink uitlopen op McLaren. 'Met beide McLarens uit de race, zijn er veel punten voor Alpine.'

Na zo'n goede race op zondag, is Alonso niet meer zo boos over de sprintrace. 'We maakten beiden fouten. Ik accepteer de fout op het rechte stuk. Ik denk dat de straf erg hard was', verklaart Alonso. De tweevoudig wereldkampioen kreeg na afloop van de Sprint een straf van vijf seconden voor een aanvaring met Ocon en viel daarmee ver terug.

Alonso: 'We hebben maar één keer contact gemaakt in twee jaar'

Ook al is het volgens Alonso nu weer goed, hij is het niet helemaal eens met de straf. 'We hadden exact hetzelfde incident als Kimi (Räikkönen, red.) en (Antonio, red.) Giovinazzi op Portimão vorig jaar. Er gebeurde niets. We beschadigden geen andere auto’s', verklaart de Spanjaard. Nu is hij echter wel oké met de straf. 'Ik accepteer de penalty. Ik neem de schuld op me. En de race was pas op zondag. Alles kan gebeuren, dat hebben we gezien.'

Zaterdag was Alonso heel boos op Ocon voor het incident, maar hij is nu tot inkeer gekomen. 'In twee jaren hebben we elkaar een keer geraakt, dat was zaterdag. Het is twee jaar lang clean geweest', is de 41-jarige reëel. Zondag bewees zijn Franse teamgenoot hem weer een dienst, door Alonso te laten passeren. 'In de eerste ronden hadden we gevechten, omdat we dicht bij elkaar startten. We hebben maar één keer contact gemaakt. Mensen willen daar een groot ding van maken, maar we hebben maar een keer contact gemaakt en op zondag hebben we alles hersteld', eindigt de coureur die volgend jaar bij Aston Martin zal rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws