Szafnauer sprak Alonso en Ocon stevig aan na de Sprint: 'Die dwaasheid vertonen kan niet' Formule 1
Formule 1

Szafnauer sprak Alonso en Ocon stevig aan na de Sprint: 'Die dwaasheid vertonen kan niet'

Szafnauer sprak Alonso en Ocon stevig aan na de Sprint: 'Die dwaasheid vertonen kan niet'

Alpine verklaart dat het goede resultaat tijdens de Grand Prix in Brazilië te danken is aan een stevige toespraak van de teambaas Otmar Szafnauer en de CEO Laurent Rossi. Tijdens de sprintrace kwamen Fernando Alonso en Esteban Ocon tot twee keer toe met elkaar in aanraking, waardoor beiden zondag een slechte startpositie hadden.

Szafnauer verklaart dat hij de Alpine-coureurs stevig heeft aangesproken op hun gedrag tijdens de sprintrace. 'We moeten ze erop wijzen dat het onaanvaardbaar is dat ze tegen elkaar aan rijden', begint de teambaas, geciteerd door The Race. 'Want in Enstone en Viry werken meer dan duizend mensen onvermoeibaar door om ervoor te zorgen dat we als vierde eindigen in het kampioenschap. Ze brengen upgrades, werken zaterdagen en zondagen en ze zorgen ervoor dat de auto zo competitief is als maar kan.'

De Roemeense Amerikaan was dan ook erg kritisch op Alonso en Ocon na afloop van de Sprint. 'Om die dwaasheid op de baan te vertonen waarbij je elkaar tegenkomt en je teamgenoot duwt en hem niet voorbij laat gaan, vooral als het zo dicht bij elkaar zit in het kampioenschap, kan niet', legt Szafnauer uit. Dat heeft hij de twee coureurs ook goed duidelijk gemaakt. 'En ik denk dat de boodschap is aangekomen.' Dat bleek ook wel tijdens de race, want de Spanjaard en de Fransman wisten een geweldig resultaat te behalen. Met een vijfde en achtste plek heeft het team veel kunnen uitlopen op McLaren.

Szafnauer: 'Ocon had volkomen gelijk'

Wel leek het nog even spannend te worden na de laatste safety car-situatie. De Alpine-coureurs reden achter elkaar en Ocon werd gevraagd of hij Alonso wilde laten passeren. 'Ik moet eerst (Sebastian, red.) Vettel passeren', was de reactie van de Fransman. Uiteindelijk hield de 26-jarige zich wel aan zijn woord, want toen hij de Duitser gepasseerd was, liet hij inderdaad zijn teamgenoot voorbij gaan .'Esteban had gelijk', vertelt Szafnauer over de reactie van Ocon.

De teambaas legt uit dat de situatie van tevoren al besproken was. 'We zouden richting het einde verschillende strategieën hebben, dus als iemand een bandenvoordeel had, zouden ze niet met elkaar vechten', verklaart Szafnauer. 'Dat gebeurde. En ik denk dat Esteban volkomen gelijk had toen hij zei: Ik ga het niet meteen doen, want ik kan Vettel inhalen en daarna zullen we doen wat we zeiden dat we gingen doen', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws