Ralf Schumacher: 'Steiner kan het niet hebben dat iemand anders in de aandacht staat' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher: 'Steiner kan het niet hebben dat iemand anders in de aandacht staat'

Ralf Schumacher: 'Steiner kan het niet hebben dat iemand anders in de aandacht staat'

Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher is niet te spreken over de teambaas van zijn neefje Mick Schumacher. De 23-jarige coureur heeft nog geen zekerheid of hij ook in 2023 bij het team zal rijden. Gezien de teambaas Guenther Steiner vaak kritisch is op de Duitse coureur, is er een grote kans dat Schumacher komend jaar niet in de Formule 1 zal rijden.

Vooralsnog heeft Haas nog niet bekendgemaakt wie er komend jaar zal rijden bij de Amerikaanse renstal. 'Ik verwacht niet dat Haas in het voordeel van Mick gaat beslissen, anders hadden ze dat allang gedaan', begint Schumacher bij Sky Sports Deutschland. De Duitser is niet te spreken over hoe de teambaas te werk gaat. 'De interactie in het team en de openheid van Steiner, laat ik het beleefd houden, zijn natuurlijk niet per se positief.'

Steiner is al een aantal keer flink kritisch geweest op de jonge Duitse coureur. 'Mick heeft laten zien dat de potentie er is. Maar wat hij ook deed: het team en Steiner waren er nooit tevreden mee', vervolgt Schumacher. 'Het hele gebeuren valt niet te verklaren met normale maatstaven, het moet bijna iets persoonlijks zijn', gokt de zesvoudig racewinnaar.

Ralf Schumacher: 'Steiner wil heel graag op de voorgrond treden'

Schumacher denkt te weten waardoor de teambaas van Haas zich op de manier opstelt waarop hij doet. 'Ik denk dat Steiner het niet aan kan dat iemand anders in de aandacht staat bij Haas. Hij wil heel graag op de voorgrond treden', is de oud-coureur kritisch. 'Dit kun je geen personeelsbeleid noemen. Je moet je personeel motiveren. Mick staat voortdurend onder druk om geen fouten te maken, anders mag hij niet voor Haas blijven rijden. Als je onder dergelijke druk staat, kun je niet vrij rijden', eindigt Schumacher kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws