Verstappen onthult strategie Red Bull: 'Met een staande start waren mediums beter' Formule 1
Formule 1

Verstappen onthult strategie Red Bull: 'Met een staande start waren mediums beter'

Verstappen onthult strategie Red Bull: 'Met een staande start waren mediums beter'

Na afloop van de Grand Prix van Monaco kon Max Verstappen leven met zijn derde plaats. Hoewel hij hoopte op meer, zag hij ook dat dit het maximale was en dat zijn team ook op strategisch gebied geen steken liet vallen. In tegenstelling tot Ferrari koos zijn team voor de gele band bij de herstart, maar dat was met een ander idee in het hoofd dan dat er uiteindelijk besloten werd door de wedstrijdleiding.

Verstappen vertelde op de persconferentie tegen onder meer F1Maximaal dat de racepace wel goed was. 'Over een enkele ronde is Ferrari sneller, maar op de longrun is dat moeilijk te zeggen, want niemand pusht, ook niet in de vrije training. Het maakt niet uit of je dan snel bent, dus het is moeilijk te zeggen. De strategie is belangrijk en het team was relaxed en scherp en goed met de calls. Ze deden het geweldig', is hij lovend over Red Bull.

De Nederlander moest snel zijn pitstop maken om voor Leclerc te kunnen blijven. Het was spannend bij het uitkomen van de pitstraat. 'Ik moest wel, anders was hij mij voorbij gegaan. Mijn pit-exit was het meest leuke van de race, om te proberen voor Leclerc te blijven', aldus Verstappen, die daarbij mogelijk wel op de lijn van de pitstraat kwam, iets dat verboden is en waar mogelijk dus nog naar gekeken gaat worden.

Verstappen maximaliseert

De wereldkampioen is blij dat hij na gisteren het maximale resultaat er heeft weten uit te slepen. 'Gisteren was ik niet blij dat ik de laatste ronde niet kon doen en als vierde moest starten, het was een moeilijke race maar je moet maximaliseren. Dat deden we. We hadden een goede pace en de call om naar de mediums in plaats van de harde band te gaan was riskant, omdat we niet wisten hoeveel ronden we nog moesten rijden.'

Uiteindelijk ging het dus goed en hielden zijn banden het vol tot het einde. 'Maar ik had graining voor, dus het was voor mij onmogelijk om in te halen. Ik had Carlos kunnen bumpen als ik wilde. Ik kwam dichtbij, maar zelfs wanneer je in de gearbox zat, kun je er gewoon niet voorbij', zo stipt hij nog maar eens aan waar het probleem van de smalle straten in Monaco zit.

Red Bull rekende op staande start

De keuze voor de mediums was gebaseerd op een staande start. 'Je hebt een betere grip en de harde band was koud. Maar het maakte niet uit, want we hadden een rollende start. Met een staande start waren de mediums beter geweest. Het was echter een goede keuze om voor een rollende start te gaan, want de linkerkant van de baan was nat', aldus de Nederlander, die tevreden was over zijn medium compound. 'Ik had goede mediums, ze waren niet in de beste vorm maar ze deden het goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws