Horner kan zich niet vinden in uitspraken Hamilton: 'Ons rendement zal afnemen' Formule 1
Formule 1

Horner kan zich niet vinden in uitspraken Hamilton: 'Ons rendement zal afnemen'

Horner kan zich niet vinden in uitspraken Hamilton: 'Ons rendement zal afnemen'

Christian Horner kan zich niet vinden in de uitspraken van Lewis Hamilton over de dominantie van Red Bull Racing. De zevenvoudig wereldkampioen stelde na de Grand Prix van São Paulo dat het Oostenrijkse team ook de komende jaren met kop en schouders boven de rest van het veld uit zal steken, maar Horner juist dat de concurrentie zal naderen.

Het 2023-seizoen is er voor Red Bull één met vrijwel enkel hoogtepunten. Het team won alle races, op de Grand Prix van Singapore na. Max Verstappen heeft de wereldtitel al sinds de Grand Prix van Qatar veiliggesteld en een race eerder kon Red Bull de constructeurstitel al vieren. De snelheid van de RB19 is verbluffend en de voorsprong op de concurrentie is mogelijk zelfs nog indrukwekkender.

De concurrentie probeert het gat naar Red Bull al het hele jaar te verkleinen en na de races in Austin en Mexico-Stad dacht Mercedes eindelijk een doorbraak te hebben gerealiseerd, maar in Brazilië was het team weer terug bij af. Lewis Hamilton geloofde na de Grand Prix van Mexico nog dat Mercedes het team van Verstappen op korte termijn uit kon dagen, maar inmiddels is dat geloof alweer verdwenen. 'De Red Bull is volgens mij zo ver weg. Ik denk dat ze de komende jaren waarschijnlijk heel ver voor zullen liggen', zei de Brit na afloop tegenover de media.

Horner oneens met Hamilton

Horner sluit zich niet aan bij de uitspraken van Hamilton en de teambaas van Red Bull denkt dat het niet zo eenvoudig zal om de huidige voorsprong te behouden. Hij denkt dat het voor zijn team inmiddels niet zo makkelijk meer is om nog veel winst te halen uit het concept van de RB19 en daardoor zullen de andere teams de gelegenheid krijgen om dichterbij te komen. 'Ik denk dat we een geweldige auto hebben en we hebben een geweldige basis', zegt Horner bij Motorsport.com. 'We moeten het blijven ontwikkelen, maar het rendement zal uiteraard afnemen omdat je het maximale potentieel bereikt.'

De onderlinge verschillen tussen de teams zullen in de komende jaren volgens Horner dus eerder kleiner dan groter worden. De Brit gaat, net zoals zijn team, de uitdaging om te blijven verbeteren graag aan. 'De concurrentie zal dichterbij komen en dat zal zeker meer van ons vragen. Het team is echter heel erg gemotiveerd. Niemand heeft een stapje teruggedaan sinds we het kampioenschap hebben gewonnen. Iedereen is er nog volop mee bezig', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws