Brawn levert een waarschuwing aan Norris: 'Je kan het DNA van een coureur niet veranderen' Formule 1
Formule 1

Brawn levert een waarschuwing aan Norris: 'Je kan het DNA van een coureur niet veranderen'

Brawn levert een waarschuwing aan Norris: 'Je kan het DNA van een coureur niet veranderen'

Adrian Newey en Ross Brawn hebben het gevecht tussen Lando Norris en Max Verstappen ook gezien, maar vonden het niet nodig dat er zo'n mediastorm volgde. De topontwerper denkt dat de heren het vast al wel hebben uitgepraat en dat ze allebei geweldige coureurs zijn. Brawn vond het geweldig om te zien en lijkt te verwachten dat er nog wel meer gevechten zullen volgen.

Momenteel is het incident tussen Verstappen en Norris in Oostenrijk nog steeds een hot topic. Vrijwel alle analisten hebben er al wat over gezegd, maar Sky Sports-reporter Craig Slater kwam tijdens het Grand Prix Ball in London ook Newey en Brawn tegen. Hij vroeg de twee heren naar hun mening betreffende het incident. Newey was kort van stof en had er niet veel over te zeggen. Hij kent Verstappen en zijn rijstijl natuurlijk goed, maar bewondert Norris ook.

'Max en Lando hebben waarschijnlijk al een gesprek gehad om dit uit te praten', zegt Newey. 'Het zijn allebei geweldige jongens en ze zullen het onderling hebben opgelost. Ik denk dat dit gewoon een van die situaties is waarin iedereen een beetje gespannen raakt. Maar ik wil niemand de schuld ervan geven. Ze zijn allebei geweldige coureurs en ze zullen er wel uitkomen', besluit de topontwerper.

Brawn ziet een taak voor Norris

Brawn, de voormalig sportief directeur van de Formule 1, heeft er ook niet veel over te zeggen. Hij wil kort ingaan op de uitspraken die er gedaan worden over Verstappens rijstijl. Vooral de Britse media zijn van mening dat hij 'nooit is veranderd' en nog altijd zo rijdt als vroeger. 'Ik denk niet dat je het DNA van een coureur kunt veranderen', zegt Brawn, die met grootheden als Michael Schumacher heeft gewerkt. Verstappens rijstijl wordt veel vergeleken met die van Schumacher.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brawn levert een waarschuwing aan Norris: 'Je kan het DNA van een coureur niet veranderen'
Norris zal moeten leren hoe hij met Verstappen moet vechten.

'Ik denk dat Norris, nu hij competitiever wordt, moet uitzoeken hoe hij daarmee omgaat. Want ik vermoed niet dat Max zal veranderen', zegt de Brit. 'Maar het is geweldig voor de sport, geweldige entertainment. Ik vond het geweldig', aldus Brawn. Dit weekend racen Verstappen en Norris op Silverstone, een circuit dat vermoedelijk goed bij zowel de MCL38 past als de RB20.

Norris en Verstappen hebben contact gehad

Norris zei in de Chris Moyles Radio Show op woensdagochtend dat hij Verstappen al had gesproken, en ook tegenover de BBC bevestigde hij dat de twee coureurs hebben geappt. Hij verwacht dat ze nog zullen praten in de komende dagen. Donderdag is immers de mediadag in de paddock van Silverstone, dus er zullen nog meer reacties volgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws