Norris nonchalant over gesprek met Verstappen: 'We hebben geappt' Formule 1
Formule 1

Norris nonchalant over gesprek met Verstappen: 'We hebben geappt'

Norris nonchalant over gesprek met Verstappen: 'We hebben geappt'

Lando Norris geeft aan dat hij en Max Verstappen wat appjes naar elkaar hebben gestuurd na de Grand Prix van Oostenrijk. De heren kwamen samen tijdens een gevecht, waardoor ze allebei een lekke band kregen. Ze konden direct naar de zege fluiten. Norris was na afloop erg boos, maar is nu afgekoeld. Hij blikt terug op een gevecht dat hij zelf erg spannend vond, al had het voor hem een andere betekenis dan voor Verstappen.

Het incident tussen Norris en Verstappen op de Red Bull Ring domineert inmiddels al bijna een week de krantenkoppen en social media. Norris reageerde op woensdag voor het eerst op het incident na zijn verhitte interviews bij de media na afloop van de race. De Brit vond het jammer dat het zo was geëindigd, want dat wilden ze allebei niet. Echter zag hij niet in wat hij fout had gedaan, en zou hij niets veranderen aan wat hij deed als de coureurs elkaar nogmaals tegenkomen op de baan.

Het gekibbel tussen de teambazen van beide teams zette zich voort. Andrea Stella was erg stellig dat het Verstappens fout was, en hij vond dat de Nederlander in 2021 al harder aangepakt had moeten worden. Christian Horner vond dat oneerlijk en niet correct om te zeggen, want iedereen weet dat Verstappen niet zomaar aan de kant gaat tijdens een gevecht. Norris wil een nieuwe aanvaring met Verstappen in ieder geval voorkomen.

'We willen hard racen en dat weten we allebei', zegt Norris in een interview met de BBC. 'Maar we willen absoluut niet dat dingen eindigen zoals ze deden. We willen ervoor zorgen dat we dat in de toekomst vermijden', geeft hij aan. Norris en Verstappen hebben een paar dagen na het incident contact gehad met elkaar. 'We hebben geappt', zegt hij. 'We gaan een gesprek hebben, natuurlijk, dat is de juiste manier', is Norris van mening.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 3
Het ging hard tegen hard tussen Verstappen en Norris in Oostenrijk.

Norris wijst naar adrenaline

Norris verwacht dat hij en Verstappen deze controverse achter zich kunnen laten. 'Dat denk ik wel. Zoals we vaak hebben gezegd, vanwege het respect dat we nog steeds voor elkaar hebben. Dus ik zal door iets als dit niet plotseling alles compleet laten ontploffen', gaat de Brit verder. 'Mijn adrenaline kreeg waarschijnlijk een beetje de overhand bij enkele van de opmerkingen. Ik denk niet dat alles wat ik zei zo correct was als het had moeten zijn', geeft Norris toe. Na de race verkondigde Norris een hoop dingen, zoals het respect dat hij voor Verstappen zou verliezen als hij niet zijn excuus aan zou bieden en dat Verstappen geen reden had om zo hard te vechten.

Dat laatste punt vindt Norris nog steeds wel een beetje. 'Ik vocht voor een van mijn eerste zeges; het was mijn tweede overwinning die op het spel stond. Voor Max was het zijn 62ste. Dus wat het voor mij betekent is heel anders dan wat het voor hem betekent', verklaart Norris. 'Natuurlijk zal ik boos zijn en misschien dingen zeggen die niet correct zijn of niet zoals ik zou willen dat het eruit komt, maar we komen er wel overheen.' De BBC schrijft dat Norris geen spijt heeft van enkele van zijn opmerkingen, al geeft hij niet aan welke. Norris blijft erbij dat hij niets fout deed op de baan en blijft bij zijn mening over het incident.

Genoten van het gevecht

Wat Norris wel toegeeft, is dat alle coureurs weten hoe Verstappen racet en vecht. De vraag voor Norris is nu of hij een manier kan vinden om als winnaar uit de strijd te komen. 'Dat is een goede vraag, want er is geen eenvoudig antwoord. Het is begrijpen wat hij denkt, hoe hij denkt, al dat soort dingen, is de mentaliteit waarmee je erin moet gaan', zegt Norris. De McLaren-coureur is dan ook van plan om tijd te besteden aan het analyseren van de manier waarop Verstappen racet.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 6
Vechten met Verstappen doe je niet zomaar. 

'Het is iets waar ik me op voor moet bereiden. Dus naar eerdere races kijken en dat soort dingen begrijpen. We moeten duidelijk en gedefinieerde rollen hebben in elk gebied. Je moet klaar zijn om te geven wat hij jou geeft.' Norris is er van overtuigd dat hij een van de eerste rijders is die dat goed begrijpt. 'Voordat ik zelfs maar probeerde te vechten met Max. Daarbij weet je dat je een van de grootste gevechten ingaat die je kunt hebben, en dat het niet makkelijk zal worden. En ik wil ook niet dat het makkelijk is', zegt Norris. 'Ik hou daarvan. Het (gevecht in Oostenrijk, red.) was zenuwslopend, het was spannend. Zelfs voor mij in de auto. Ik vond het geweldig. Hoezeer ik ook wilde dat het makkelijk was, ik vond het geweldig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws