Brown deelt sneer uit en ziet Red Bull al leeglopen: 'Toename cv's naar ons gezien' Formule 1
Formule 1

Brown deelt sneer uit en ziet Red Bull al leeglopen: 'Toename cv's naar ons gezien'

Brown deelt sneer uit en ziet Red Bull al leeglopen: 'Toename cv's naar ons gezien'

Zak Brown zegt niet verrast te zijn door de aankondiging van het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing. Volgens de CEO van de Britse renstal is de omgeving bij de Oostenrijkse concurrent niet langer stabiel en meerdere leden van de kampioensformatie zouden volgens de Amerikaan al bij andere teams aan het buurten zijn.

Afgelopen woensdag werden de geruchten dat Newey zijn huidige werkgever zou gaan verlaten definitief bevestigd. In een persbericht van Red Bull werd duidelijk dat de 65-jarige Chief Technical Officer zijn taken als F1-ontwerper per direct naast zich neerlegt, maar pas aan het begin van 2025 volledig zal stoppen. In het restant van zijn contractperiode zal de Brit zich namelijk vooral focussen op het afronden van het hypercar-project van Red Bull (RB17).

Brown niet verrast

Het vertrek van Newey is groot nieuws in de F1-paddock, de topontwerper is immers praktisch sinds de entree van Red Bull in de koningsklasse van de autosport al bij het Oostenrijkse team betrokken. Voor McLaren-CEO Brown komt het nieuws echter niet als een verrassing. 'Zes maanden geleden zou ik verrast zijn geweest', zegt de Amerikaan in de persconferentie voor teambazen. 'Ik denk dat gezien alles wat er sinds het begin van het jaar is gebeurd en gezien het feit dat ik Adrian (Newey, red.) vrij goed ken, hij is namelijk een zeer integer persoon, dat het me niet verbaast dat hij verdergaat. 'Door de dingen die daar zijn gebeurd is de situatie een stuk minder stabiel. Het is waarschijnlijk de eerste dominosteen die omvalt. En ik denk niet dat het de laatste is op basis van de cv's die rondvliegen.'

Brown wordt vervolgens gevraagd naar zijn laatste uitspraak en doet dan een interessante onthulling. 'We hebben een toename van het aantal cv's vanuit het team (Red Bull) naar ons toe gezien', zegt de 52-jarige. 'Ik denk dat Adrian de meest succesvolle ontwerper aller tijden is. En naast de technische kennis die hij naar het raceteam brengt, willen mensen graag voor en naast iemand als Adrian Newey werken.' Toch lijkt Newey niet direct een optie voor McLaren te zijn, zo stelt Brown. 'Zeg nooit nooit, maar ik ben erg blij met het team, het technische leiderschap en de manier waarop Andrea Stella het raceteam leidt. En we hebben een plan en we blijven kalm', aldus Brown.

Woordvoerder Red Bull spreekt bewering Brown tegen

Een woordvoerder van Red Bull verwijst het verhaal van Brown in gesprek met The Guardian echter naar het rijk der fabelen. 'In de afgelopen maanden heeft de gehele technische leiding een contract voor de lange termijn getekend bij Red Bull Racing', dus ik weet niet zeker aan welke cv's Zak (Brown, red.) refereert, maar we voorzien geen significant verlies en zeker niet het domino-effect waar Zak op hoopt', aldus de reactie van Red Bull op de uitspraak van Brown.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws