Brown stelt dat safetycar niet cruciaal was voor Norris: 'Had denk ik hoe dan ook wel gewonnen' Formule 1
Formule 1

Brown stelt dat safetycar niet cruciaal was voor Norris: 'Had denk ik hoe dan ook wel gewonnen'

Brown stelt dat safetycar niet cruciaal was voor Norris: 'Had denk ik hoe dan ook wel gewonnen'

Zak Brown erkent dat McLaren en racewinnaar Lando Norris profijt hebben gehad van de safetycar, maar de CEO van het Britse team, dat gevestigd is in Woking, is van mening dat de 24-jarige coureur uit Bristol de Grand Prix van Miami ook zonder de neutralisatie wel had gewonnen. De 52-jarige Brown legt uit waarom hij dit denkt.

Het was alweer even geleden dat McLaren een race wist te winnen in de koningsklasse van de autosport. Daarvoor moeten we immers bijna drie jaar terug in de tijd. In 2021 behaalde de Britse renstal op Monza dankzij Daniel Ricciardo en Lando Norris zelfs een dubbelzege, maar moest Norris lijdzaam toezien hoe zijn teamgenoot, die vrijwel het gehele seizoen in de schaduw van zijn jongere ploegmaat stond, de overwinning voor zijn neus wegkaapte. Een race later kreeg Norris echter meteen de kans om de score weer gelijk te trekken en zijn eerste F1-zege te boeken, maar de Brit maakte de kapitale fout om in de slotfase van de Grand Prix van Rusland niet naar binnen te komen voor een setje intermediates.

Afgelopen zondag was het in Miami dan eindelijk raak voor Norris, maar daar had de Brit echter wel de hulp van de safetycar voor nodig. Brown geeft toe dat McLaren daar wel wat geluk mee heeft gehad, maar toch denkt de Amerikaanse CEO niet het van invloed is geweest op de overwinning. 'Ja, dat heeft denk ik zeker geholpen', zegt Brown meteen na de race in een interview met de NOS. 'Maar hij (Norris, red.) had een geweldige pace en hij slaagde erin om weg te rijden van Max (Verstappen, red.), dus ik denk dat hij hoe dan ook wel had gewonnen. Dat was erg sterk van hem', doelt Brown op het laatste gedeelte van de race toen Norris wegreed van Verstappen. 'Ik denk dat Max daar aan het einde ook geen antwoord meer op had.

Eerste Norris-zege op perfecte plek voor Brown

Brown had na de race niet enkel oog voor de prestatie van Norris, maar deelde ook complimenten uit aan de rest van het team. 'Alle mannen en vrouwen werken hard en om hier dan op zo'n sterke manier te winnen, dat is geweldig. Het is fantastisch voor Lando en voor mij persoonlijk is het cool dat het in de Verenigde Staten gebeurt', aldus de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws