Brundle zag Pérez struikelen over Leclerc: 'Hij maakte twee fouten' Formule 1
Formule 1

Brundle zag Pérez struikelen over Leclerc: 'Hij maakte twee fouten'

Brundle zag Pérez struikelen over Leclerc: 'Hij maakte twee fouten'

Volgens voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle was Sergio Pérez slachtoffer van zijn geweldige start toen hij in de eerste bocht 'struikelde' over Charles Leclerc voor de ogen van zijn thuispubliek. Brundle geeft aan dat Pérez twee cruciale fouten maakte tijdens de start en dat hij daardoor zijn eigen race weggooide. Pérez mocht een DNF achter zijn naam schrijven bij zijn thuisrace.

Pérez was net als Max Verstappen ontzettend goed weg en lag op koers om de leiding in de wedstrijd over te nemen van Leclerc. De Monegask kwam echter vast te zitten tussen Verstappen en Pérez en kon geen kant meer op. De Mexicaan wilde Leclerc aan de buitenkant passeren, maar kwam toen tegen de Ferrari-bolide aan. Pérez stuiterde van de baan af en mocht zijn bolide weer in de Red Bull Racing-garage parkeren. 'Wat betreft het spektakel kon de eerste bocht niet veel slechter zijn', begint Brundle bij Sky Sports.

'Verstappen wist zich een weg te banen langs beide Ferrari's voor hem op de eerste startrij, en Pérez, voor zijn zeer patriottische en verwachtingsvolle thuispubliek, struikelde over Leclerc, ondanks dat hij een nog betere start had', vervolgt de Brit. 'Pérez deed alles goed totdat hij de bocht naar bocht één nam.' Vanaf P5 schoot de Mexicaan naar voren en zag hij een opening aan de linkerkant. 'Maar hij was op een bepaalde manier het slachtoffer van zijn eigen geweldige start en goede beslissingen, want hij lag nu gelijk met Leclerc en Verstappen voor de leiding', zegt Brundle.

Tekst gaat verder onder de foto

mexico max verstappen charles leclerc sergio perez
Pérez wilde Leclerc aan de buitenkant inhalen, maar het ging niet zoals gepland. (Foto: ProShots)

Na afloop legde Pérez uit dat hij hier al twee keer op het podium had gestaan en dat hij de race wilde leiden en een glorieuze overwinning wilde behalen, en daar ging het helaas mis. 'In een fractie van een seconde bij 320 kilometer per uur maakte hij twee fouten. Hij nam aan dat Leclerc eerder zou remmen, en vermoedelijk hetzelfde voor Verstappen aan de stoffige binnenkant, wat de bocht krapper voor hem zou maken', gaat Brundle verder. 'Geen van beide rivalen remde vroeg en ze hadden volledige controle over hun auto's. De grootste fout van Sergio was dat hij te hard en te vroeg de bocht indraaide, hij had een bredere lijn moeten volgen aan de buitenkant en de eerste plek in de tweede helft van de chicane moeten veroveren.'

'De Grand Prix van Mexico was opnieuw een recordbrekende overwinning van Verstappen'

Aan de andere kant van de Red Bull-garage kon er wel een feestje gevierd worden, Verstappen pakte namelijk de zestiende zege van het seizoen en de 51ste van zijn carrière. Daarmee verbreekt hij zijn eigen record van de meeste overwinningen in een seizoen en evenaart hij het aantal zeges van Prost. 'De Grand Prix van Mexico-Stad was opnieuw een overweldigende en recordbrekende overwinning voor Verstappen en Red Bull', zegt Brundle. 'Hij overleefde twee starts met een sprint van zeker achthonderd meter naar de eerste bocht en had een antwoord op elke gebeurtenis die zich achter hem afspeelde. Het was zijn zestiende overwinning van het seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws