Prost looft Verstappen en 'is niet bedroefd om verslagen te worden door een sportman van zijn kaliber' Formule 1
Formule 1

Prost looft Verstappen en 'is niet bedroefd om verslagen te worden door een sportman van zijn kaliber'

Prost looft Verstappen en 'is niet bedroefd om verslagen te worden door een sportman van zijn kaliber'

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost heeft er geen moeite mee om Max Verstappen te verwelkomen in de erehal van de F1 nadat de Nederlander de 51 zeges van de Fransman evenaarde in Mexico. Prost stak al eerder de loftrompet voor Verstappen, maar laat opnieuw weten dat hij Verstappen zijn talent en vastberadenheid erg waardeert.

Verstappen pakte tijdens de Grand Prix van Mexico zijn 51ste overwinning en staat daarmee op gelijke hoogte met de F1-legende Prost. De drievoudig wereldkampioen werd de vijfde coureur die de drempel van vijftig zeges overschreed en kan voor het einde van het seizoen nog een grote statistiek evenaren: de 53 zeges van Sebastian Vettel. 'Slechts vijf mensen hebben dit aantal overwinningen', begint Prost in gesprek met het Franse L'Equipe. 'Vijf in de hele geschiedenis van de F1. Ik schaam me er niet voor om te zeggen dat ik trots ben om in deze eregalerij te zitten.'

Prost heeft het vaker over de jonge Nederlander, maar is van plan om Verstappen zelf aan het einde van het seizoen te vertellen wat hij allemaal over hem denkt. 'Ik zal naar Abu Dhabi gaan en daar zal ik hem zeker feliciteren', zegt de Fransman. 'Ik zal hem vertellen dat hij toetreedt tot een zeer exclusieve club en dat dit al een prestatie op zich is. Ik zal hem ook vertellen dat ik niet jaloers ben en niet bedroefd ben om verslagen te worden door een sportman van zijn kaliber.' Verstappen kan in 2024 ook de vier titels van Prost en Vettel evenaren.

Prost geniet van Verstappen: 'Max is nog in wording en dat is net zo prachtig'

Verstappen is de meest recente naam in deze eregalerij, zoals Prost het noemt. Als hij de 53 zeges van Vettel evenaart, moet hij nog een aantal seizoen doorzetten, de volgende in het rijtje is namelijk Michael Schumacher met 91 overwinningen. 'Mijn verhaal is voorbij', vervolgt Prost. 'Maar het was prachtig, en dat verhaal van Max is nog in wording en is net zo prachtig, maar op zijn eigen manier.' Verstappen wist die 51 zeges in 182 races te behalen, Prost deed dat in 199 races. 'De Professor' heeft alsnog meer podiums, namelijk 106, en meer polepositions, 33. Maar ook deze statistieken kan Verstappen ook in de nabije toekomst passeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws