Button blij met nieuw partnerschap: 'Vooral grappig dat Alonso met een Honda-motor moet rijden' Formule 1
Formule 1

Button blij met nieuw partnerschap: 'Vooral grappig dat Alonso met een Honda-motor moet rijden'

Button blij met nieuw partnerschap: 'Vooral grappig dat Alonso met een Honda-motor moet rijden'

Jenson Button ziet de humor er wel van in dat Fernando Alonso straks weer met een Honda-motor moet gaan rijden, nadat hij daar veel kritiek op had in zijn tijd bij McLaren. David Croft ziet vooral voordelen aan de samenwerking tussen Honda en Aston Martin. 'Ze kunnen wel de nieuwe Red Bull Racing zijn', wordt hij geciteerd door PlanetF1.com.

Aston Martin heeft aangekondigd dat ze vanaf 2026 een samenwerking aangaan met Honda. In 2015 keerde Honda terug naar de Formule 1 als partner van McLaren, waar Alonso destijds coureur was. De samenwerking verliep niet vlekkeloos. De Spanjaard noemde de motor zelfs een 'GP2-motor'. Na drie jaar eindigde de samenwerking tussen McLaren en Honda. Volgens Alonso had McLaren ook maar één probleem, en 'dat was de motor.'

De houding van Alonso is afhankelijk van de prestaties van de Honda-motor

Sindsdien werkt Honda samen met Red Bull, waar de samenwerking wel zijn vruchten lijkt af te werpen. In 2026 zal Honda de overstap maken naar Aston Martin, waardoor ze weer in contact zullen komen met Alonso, mocht hij op 44-jarige leeftijd nog steeds in de koningsklasse rijden. Oud-teamgenoot Jenson Button vindt het in ieder geval erg grappig dat Alonso weer gaat samenwerken met Honda.

Volgens Button is het de juiste keuze van Aston Martin om in zee te gaan met Honda, zeker nu ze zo goed bezig zijn met het ontwikkelen van de auto en het team. Naomi Schiff verwacht wel dat het verloop van de samenwerking vooral afhankelijk is van de prestaties van de motor. 'Als de motor niet werkt, dan zullen we vast weer een verbeten Alonso zien', is ze van mening.

Croft: 'Het succes komt vooral door Lawrence Stroll'

Croft verwacht dat de samenwerking voorspoedig zal verlopen en heeft er hoge verwachtingen van, hij voorspelt zelfs een 'toekomstige Red Bull', door de potentie dat het team van Aston Martin de afgelopen maanden heeft laten zien. 'Het komt ook vooral door Lawrence Stroll, hij heeft een middelmatig team omgetoverd in iets dat enorm aan het groeien is en ook echt toekomstperspectief heeft. Dat is prachtig om te zien en het is geweldig dat de Formule 1 er een competitief team bij heeft gekregen', aldus Croft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws