Button over Hamilton: 'Moeilijk om besluiten van Mercedes te accepteren' Formule 1
Formule 1

Button over Hamilton: 'Moeilijk om besluiten van Mercedes te accepteren'

Button over Hamilton: 'Moeilijk om besluiten van Mercedes te accepteren'

Jenson Button zegt bij Sky Sports dat Lewis Hamilton enorm veel pech kende in de Grand Prix van Miami. De oud-coureur zegt dat Hamilton buiten zijn schuld om achter Russell is geëindigd en leed onder een matige strategie van Mercedes, hetgeen moeilijk te accepteren was voor de Brit.

Lewis Hamilton reed op oude banden toen de safety car naar buiten kwam, de Britse coureur kwam niet naar binnen terwijl zijn teamgenoot dat wel deed. Het resulteerde in een strijd met zijn teamgenoot en Hamilton werd uiteindelijk twee keer ingehaald door Russell voor P5.

Niet de schuld van Hamilton

Volgens Button was het voorval niet de schuld van Hamilton maar dat van zijn team. Rusell begon sterk aan het weekend met een tweede en eerste plek in de trainingen van vrijdag om vervolgens op zaterdag terug te vallen. Hamilton was op zijn beurt op zaterdag sterk en kwalificeerde zich voor zijn teamgenoot op P5, waar Russell op P12 eindigde. Toch wist Russell voor zijn teamgenoot te finishen tijdens de race in Miami.

Volgens Button was het niet de schuld van Hamilton maar van Mercedes. 'Hij heeft echt geen geluk gehad met de strategie. Om eerlijk te zijn zat iedereen op dezelfde strategie als Hamilton behalve zijn teamgenoot. Dat was echt moeilijk voor Lewis om die besluitvorming van zijn team te kunnen accepteren', aldus Button.

Hamilton stond onder druk

Button gaat verder over de radiocommunicatie van Mercedes met haar stercoureur: 'Je staat onder druk en het team zegt: 'oh je zult plaatsen verliezen'. Maar je wilt geen plaatsen verliezen. Maar het is echt moeilijk voor hem, want hij had een goed tempo dit weekend.'

Hamilton had ook de kans om tijdens de safety car-periode de pits in te komen, maar koos ervoor om na een gesprek met zijn team buiten te blijven. En de zevenvoudig wereldkampioen was een beetje verward over waarom de beslissing aan hem werd gegeven op dat punt van de race.

'In dat scenario heb ik geen idee waar iedereen is', zei Hamilton. 'Dus als het team zegt dat het jouw keuze is, heb ik zoiets van ik heb de informatie niet om de beslissing te nemen. Het is jouw taak. Neem de beslissing voor mij. Jij hebt alle details en ik niet. Dat is waar je op vertrouwt en vandaag gaven ze het aan mij en ik begreep het niet', zei Hamilton na de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws