Hamilton krijgt 'nieuw perspectief' door kwakkelend Mercedes Formule 1
Formule 1

Hamilton krijgt 'nieuw perspectief' door kwakkelend Mercedes

Hamilton krijgt 'nieuw perspectief' door kwakkelend Mercedes

Lewis Hamilton bevindt zich momenteel in een hele nieuwe situatie. De afgelopen acht jaar was Mercedes heel erg dominant en wist de Brit zes keer het wereldkampioenschap te winnen. Op dit moment is de W13 van de Duitse renstal niet één van de snelste auto's en heeft Hamilton nog geen race weten te winnen dit seizoen. Toto Wolff weet dat het team een pijnlijk proces staat te wachten.

Tijdens het eerste Grand Prix-weekend pakte de zevenvoudig wereldkampioen nog een podiumplek, maar het werd wel direct duidelijk dat Mercedes niet de snelheid had om echt mee te vechten. Hamilton ziet dat er nog geen verbeteringen zijn bij Mercedes. 'Helaas hebben we nog steeds dezelfde snelheid als de eerste race', wordt de coureur geciteerd door The Guardian. 'We hebben de auto nog niet weten te verbeteren, maar ik blijf hoopvol. We moeten het blijven proberen en we moeten keihard door blijven werken.'

Voor Mercedes is het een compleet nieuwe situatie om keihard te moeten werken voor goede resultaten. De Duitse renstal was de afgelopen jaren een hele dominante kracht binnen de Formule 1. 'Dat is gewoon onderdeel van racen. Het geeft ons nu een ander perspectief. Je wilt naar voren toe, maar het is lastig als dat niet lukt. Het is wat het is, maar het is zeker wel een nieuwe ervaring.'

Wolff: 'Veel potentie in de auto'

Wolff gaf eerder al aan dat hij het concept van de W13 nog niet wil weggooien. Hij voorspelt een zware operatie voor het team van Mercedes. 'Er zit heel erg veel potentie in onze auto', zegt Wolff. 'We weten alleen niet hoe we de snelheid uit de auto moeten krijgen. Het is gewoon een auto die heel erg lastig te besturen is. De bolide schiet telkens in en uit het juiste werkvenster, waarbij de auto vaker buiten dit venster ligt. Het is een heel erg pijnlijk proces om alle data te ontleden', aldus de Mercedes-teambaas.

FIA instrueert Mercedes over Hamilton en Russell

Tijdens de Grand Prix van Miami kwam George Russell na een safety car-situatie pal achter zijn teamgenoot te rijden. Op verse banden kwam de jonge Brit uiteindelijk voorbij aan Hamilton, maar dat ging niet volgens de regels. 'We hadden geen compleet dialoog met de FIA en dat is hoe het hoort te zijn. Ze vertelde ons over de boordradio dat George de positie terug moest geven', wordt Wolff geciteerd door RaceFans. Het mocht uiteindelijk niet baten voor Hamilton, aangezien Russell er later opnieuw voorbij ging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws