Sainz tevreden met derde plek: 'Belangrijkste was om de race uit te rijden' Formule 1
Formule 1

Sainz tevreden met derde plek: 'Belangrijkste was om de race uit te rijden'

Sainz tevreden met derde plek: 'Belangrijkste was om de race uit te rijden'

Carlos Sainz is tevreden met zijn podiumplek tijdens de Grand Prix van Miami. De coureur is vooral blij dat hij eindelijk weer een volledige race wist te rijden. Sainz kreeg het, mede dankzij de twee uitvalbeurten in de afgelopen twee races en de crash in de tweede vrije training in Miami, gedurende de race op sommige punten wel heel zwaar.

Toch wist Sainz als derde over de streep te komen. 'Dit is precies wat ik nodig had', begint de Ferrari-coureur bij Formula1.com. 'Een race zonder incidenten en zonder problemen.' De coureur begon op de tweede startplek, maar hij verloor direct een positie aan Max Verstappen. Sainz zit er niet echt over in. 'Ik had een redelijke start vanaf de vuile kant van de grid en daarna had ik een prima race. Ik heb veel van de auto kunnen leren nu ik weer een hele race heb kunnen rijden. Het is niet per se een opluchting, maar het was wel nodig.'

Sainz probeerde tijdens de race enkele dingen uit in de auto. Hierdoor weet de rijder van zichzelf dat hij geen foutloze race heeft gereden. 'Ik heb nog steeds een paar fouten gemaakt tijdens de race. Dat kwam omdat ik een beetje experimenteerde met de auto. Het belangrijkste was uiteindelijk om de race uit de rijden, maar ik voelde wel dat ik op sommige punten best snel was. Het gevecht met Pérez hielp voor mij ook om de auto beter te begrijpen.'

Sainz: 'Ik ben nog niet honderd procent'

Ondanks dat de race voor Sainz zonder incidenten verliep, kende de coureur nog steeds geen foutloos weekend. De Ferrari-rijder had een hevige crash in de tweede vrije training. 'Ik voel me daardoor nog steeds niet honderd procent. Het helpt ook niet mee dat ik de laatste twee Grands Prix niet heb kunnen racen, want dat voel je wel in je nek. Dat zorgde ervoor dat ik op sommige punten niet volledig kon pushen tijdens de race', besluit de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws