Norris heeft het glas nu wel halfvol: 'Tegen het einde van het jaar vechten met Red Bull' Formule 1
Formule 1

Norris heeft het glas nu wel halfvol: 'Tegen het einde van het jaar vechten met Red Bull'

Norris heeft het glas nu wel halfvol: 'Tegen het einde van het jaar vechten met Red Bull'

Lando Norris was voorafgaand aan de Grand Prix van China nog niet zo optimistisch dat McLaren binnenkort races zou kunnen winnen, maar de race in Shanghai bewees naar zijn idee toch dat een zege er in 2024 wel in kan zitten. De Brit geeft aan dat het niet makkelijk zal worden en ook niet snel gaat gebeuren, maar hij heeft alle vertrouwen in zijn team.

De Brit eindigde als tweede achter Max Verstappen in Shanghai, waarbij hij de lage verwachtingen overtrof die hij had voor de pace van McLaren in de race. Verstappen, die het wereldkampioenschap leidt terwijl hij op zoek is naar zijn vierde opeenvolgende wereldtitel, heeft 21 van de laatste 23 races in de F1 gewonnen, waardoor het voor de rest van het veld erg moeilijk is om overwinningen te behalen. Norris heeft ook nog geen sprintzege behaald, teamgenoot Oscar Piastri wel. Het verlangen om eens op de hoogste trede van het podium te staan wordt met de dag groter. 'Ik heb het al gezegd, ik heb geen extra vertrouwen nodig. China leverde meer bewijs (dat we kunnen vechten met Red Bull, red.)', zegt Norris bij Sky Sports.

'Ik zei aan het begin van het jaar dat ik denk dat we tegen het einde van het jaar kunnen vechten met Red Bull en een overwinning kunnen behalen. Het zal niet makkelijk worden en niet snel gebeuren, maar op de juiste dag, op het juiste moment, onder goede omstandigheden, die onze auto een beetje beter liggen, dan heb ik honderd procent het vertrouwen in het team en ik heb het vertrouwen in mijn vermogen om het voor elkaar te krijgen', geeft de Brit aan. Hij blijft erin geloven, ook al zit hij met een ongelukkig record opgezadeld van de meeste podiums zonder een overwinning. 'Het is niet vaak dat ik vertrouwen heb in iets, of het nu mezelf is, mijn vaardigheden of wat dan ook', geeft Norris toe. 'Maar dat probeer ik te veranderen.'

Hoop van Norris wordt versterkt met upgrades in Miami

Door in China zijn vijftiende podiumplaats uit zijn carrière te behalen, verlengde Norris zijn record als de F1-coureur met de meeste finishes in de top drie zonder een overwinning te behalen, nadat hij de dertien podiums van Nick Heidfeld had overtroffen toen hij derde werd in Australië vorige maand. 'Ik probeer te verbeteren en meer vertrouwen te hebben in wat ik kan. Daarom zeg ik ook: ik denk dat we dit jaar kunnen winnen', sluit Norris af. McLaren zal over twee weken in Miami een upgrade introduceren. Met deze upgrade hoopt McLaren haar bandenmanagement te verbeteren. Teambaas Andrea Stella is blij met de upgrade, maar verwacht dat er meer dan één ronde aan upgrades nodig is om het gedrag van de banden te helpen en de achterstand weg te werken.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws