Oud-coureur bekritiseert Hamilton: 'Dat moet je niet altijd als excuus gebruiken' Opinie
Opinie

Oud-coureur bekritiseert Hamilton: 'Dat moet je niet altijd als excuus gebruiken'

Oud-coureur bekritiseert Hamilton: 'Dat moet je niet altijd als excuus gebruiken'

Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner heeft zich kritisch uitgelaten over de opmerkingen van Lewis Hamilton na zijn mislukte kwalificatie voor de hoofdrace in China. De zevenvoudig wereldkampioen weet zijn tegenvallende resultaat hoofdzakelijk aan externe zaken, terwijl de Brit de fout volgens Danner toch vooral bij zichzelf moet zoeken.

Na een moeizame start van het seizoen, liet Hamilton zich in de sprintkwalificatie en vervolgens ook in de sprintrace weer eens van voren zien. In beide sessies werd de Mercedes-coureur tweede en dat was, ondanks een gigantisch gat naar winnaar Max Verstappen, een opsteker voor Hamilton. De 39-jarige wist die lijn in het vervolg van het weekend echter niet door te trekken. Sterker nog: het contrast had bijna niet groter kunnen zijn. In de kwalificatie voor de hoofdrace kon Hamilton al na Q1 uitstappen. Na afloop zou de Brit, die zich tijdens zijn laatste getimede ronde in de hairpin verremde, verklaren dat een veranderde afstelling de belangrijkste oorzaak was, maar Danner vindt dat te makkelijk en noemt de verklaring van Hamilton een 'klassiek excuus van coureurs'.

'Je verremmen in de haarspeldbocht in Shanghai is heel normaal. Het is mij ook wel eens overkomen', begint Danner in gesprek met Motorsport-Magazin. 'Maar als je dat in de kwalificatie doet, wanneer het om de knikkers gaat, dan heeft dat grote gevolgen. Er is hier niets anders gebeurd', stelt Danner dat Hamilton toch vooral de schuld bij zichzelf moet zoeken.

'Een fout is nog steeds een fout'

Dat Hamilton de wind vervolgens ook nog als excuus aanhaalt, gaat er bij Danner al helemaal niet in. 'Tegenwoordig krijgt een coureur alle informatie die hij nodig heeft, inclusief gegevens over de wind', stelt de oud-coureur. 'Het feit dat je je verremt, heeft ook een beetje met gevoel te maken. Ik denk dat je de wind niet altijd als een excuus moet gebruiken. Mijn God, als coureur moet je ervoor zorgen dat je de bocht haalt. Een coureur van zijn kaliber moet daar mee om kunnen gaan. Een fout is nog steeds een fout', aldus Danner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws