Lammers ziet Verstappen niet vertrekken bij Red Bull: 'Zijn een beetje verslaafd geraakt aan elkaar' Opinie
Opinie

Lammers ziet Verstappen niet vertrekken bij Red Bull: 'Zijn een beetje verslaafd geraakt aan elkaar'

Lammers ziet Verstappen niet vertrekken bij Red Bull: 'Zijn een beetje verslaafd geraakt aan elkaar'

Max Verstappen is in de voorbije weken al veelvuldig in verband gebracht met een vertrek naar het Formule 1-team van Mercedes, maar bij de NOS denken de analisten niet dat de regerend wereldkampioen in 2025 de nieuwe teamgenoot van George Russell wordt. Ook de naam van Fernando Alonso kan, na zijn contractverlenging bij Aston Martin, van het Mercedes-lijstje af en dat biedt juist Lawrence Stroll de mogelijkheid om een 'gedroomd' rijderspaar voor 2026 vast te leggen.

Sinds de bekendmaking dat Lewis Hamilton aan einde van het jaar, na twaalf seizoenen, de Mercedes-deur achter zich dichttrekt, wordt er volop gespeculeerd over de vervanger van de zevenvoudig wereldkampioen. Verslaggever Louis Dekker denkt wel te weten welke coureur dat gaat worden. 'Mercedes weet nu dat Alonso niet komt', wijst Dekker in de Formule 1-podcast van de NOS op de contractverlenging van Alonso bij zijn huidige team. 'Ik zet daar mijn geld nog steeds op Andrea Kimi Antonelli, omdat er frustratie zit bij Toto Wolff dat het met Verstappen niet is gelukt', doelt hij op het jaar 2014 toen de drievoudig wereldkampioen voor Red Bull Racing koos.

'Nu komt er weer zo'n jonge hond aan en we hebben bij Ferrari met Oliver Bearman gezien dat dat best goed kan gaan', licht Dekker zijn overtuiging verder toe. 'Dus ze zijn nu heel voorzichtig Antonelli aan het brengen. Ze weten bij Mercedes ook al dat ze voorlopig geen races meer gaan winnen, maar in 2026 komt er een nieuw reglement en dan kunnen ze hem eerst een jaartje zijn gang laten gaan. Ik denk dat alle verhalen over Sainz naar Mercedes, Verstappen naar Mercedes, Jut en Jul naar Mercedes allemaal helemaal niet van belang zijn. Het wordt volgens mij die jonge man Kimi Antonelli', herhaalt de verslaggever.

Jan Lammers is het met zijn collega eens, zeker met betrekking tot Verstappen. 'Ik zie Max (Verstappen, red.) niet naar Mercedes gaan. Ik denk dat Red Bull hem uiteindelijk toch aan zijn contract zal houden en voor iedereen bij Red Bull is het ook moeilijk om eruit te stappen. Want iedereen wil bij het beste team werken met de beste rijders en het beste materiaal, dus die mensen zijn vanwege hun topkwaliteiten ook een beetje aan elkaar verslaafd geraakt door de successen', stelt Lammers. 'Als er eentje opstapt, dan kan het als een kaartenhuis in elkaar vallen, maar voorlopig zie ik Verstappen lekker blijven zitten waar hij zit. Zolang hij zo makkelijk races wint, denk ik dat hij nog wel even op zijn gemak zit.'

Kansen voor Aston Martin om geweldig rijderspaar binnen te halen

Onlangs verlengde Alonso, die inmiddels al 42 jaar is, zijn contract bij Aston Martin met meerdere seizoenen. Dekker zou het fantastisch vinden als zich Verstappen in 2026 aan zou sluiten bij het team van eigenaar Stroll. Lammers denkt op zijn beurt dat de rijke Canadees die kans zeker niet aan zich voorbij zal laten gaan. 'Als er bij Red Bull iets zou gebeuren en zodra Verstappen ergens niet meer helemaal zeker is, dan denk ik dat hij (Stroll, red.) als eerste met een blanco cheque klaarstaat', aldus de voormalig F1-coureur, die wel een klein probleem voorziet voor de eigenaar van Aston Martin. 'Maar dan zit (Lawrence, red.) Stroll natuurlijk wel met een probleem. Waar brengt hij Lance (Stroll, red.) dan naar de dagopvang? Dat was natuurlijk wel zijn inspiratie om überhaupt met dat team te beginnen. Dat is dan wel even een dingetje', besluit Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws