Cijfers bieden Ferrari hoop in strijd met Red Bull: 'Maar uiteindelijk willen we eerste worden' Formule 1
Formule 1

Cijfers bieden Ferrari hoop in strijd met Red Bull: 'Maar uiteindelijk willen we eerste worden'

Cijfers bieden Ferrari hoop in strijd met Red Bull: 'Maar uiteindelijk willen we eerste worden'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur weet het zeker: het gat met Red Bull Racing is dit jaar aanzienlijk kleiner ten opzichte van 2023. Volgens de Fransman liegen ook de cijfers er in dit geval niet om, al weet hij wel dat het niet voldoende zal zijn om in de onderlinge strijd aan het langste eind te trekken.

Ferrari staat er nog verrassend goed voor aan het begin van het nieuwe seizoen. Red Bull wist tijdens de eerste twee raceweekenden nog te domineren, maar de Italiaanse renstal kan de concurrentie nog prima bijhouden in de strijd om de tweede plek. Sterker nog, het gat met de dominante Oostenrijkse concurrent is een stuk kleiner ten opzichte van vorig seizoen. Volgens Vasseur tonen de cijfers aan dat het lang niet zo dramatisch is als het lijkt, al weten ze wel dat het nog lang niet genoeg is.

Gat met Red Bull wordt kleiner, maar het is niet voldoende 

Tijdens de persconferentie op de vrijdag in Australië benadrukte de teambaas al dat het er allemaal veel beter uitziet ten opzichte van 2023. ‘Het gaat niet eens alleen om het gevoel,’ benadrukte de Fransman. ‘Vorig jaar in Jeddah zaten we er tijdens de race iets van een seconde vandaan, maar dit seizoen is het ongeveer vier tienden.’ Volgens Vasseur zien de cijfers er daarom veelbelovend uit: ‘We komen steeds dichter bij Red Bull in de buurt dan vorig jaar, zeer zeker.’

Toch wil de Fransman nog lang niet op de feiten vooruitlopen, want het seizoen duurt nog lang en er valt nog veel te winnen en verliezen. ‘We liggen echter nog steeds achter,’ benadrukte Vasseur. ‘Uiteindelijk draait het in deze sport om het eindigen als winnaar. Tweede worden of het gat kleiner maken is niet waar we het voor doen, al gaan we daarmee wel de juiste kant op. We moeten gewoon doorgaan met ontwikkelen.’

Wil je F1 kijken dit weekend in Australië? Bestel Viaplay of bekijk de opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws