Windsor zet Wolff op zijn nummer na Verstappen-opmerking: 'Dan begrijpt Toto niet veel van de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Windsor zet Wolff op zijn nummer na Verstappen-opmerking: 'Dan begrijpt Toto niet veel van de Formule 1'

Windsor zet Wolff op zijn nummer na Verstappen-opmerking: 'Dan begrijpt Toto niet veel van de Formule 1'

Toto Wolff en Lewis Hamilton weten de headlines nog niet bepaald te pakken met de resultaten dit seizoen, maar vulden wel de krantenkoppen met een aantal opvallende uitspraken afgelopen weekend. Dat is vooral Mercedes-teambaas Wolff op veel kritiek komen te staan, waarbij analist Peter Windsor misschien wel het hardste heeft uitgehaald naar de Oostenrijker. Volgens Windsor lijkt het er sterk op dat Wolff weinig verstand van zaken heeft.

Wolff weigerde complimenten uit te delen aan Max Verstappen, nadat de Nederlander in Italië voor de tiende keer op rij won. De Mercedes-teambaas vond dat zijn team dergelijke cijfers nooit had kunnen neerzetten omdat Mercedes de beide coureurs met elkaar liet vechten, en dat de statistieken alleen leuk waren voor op Wikipedia. Mocht Wolff de Formule 1-wikipediapagina's wel eens bezoeken, dan zal hij de naam van Verstappen daar steeds vaker zien staan.

Windsor werd in zijn laatste YouTube-video gevraagd om een reactie. 'Ik neig ernaar om me niet te veel bezig te houden met dat soort uitspraken, maar als Toto (Wolff, red.) afbreuk probeerde te doen van het werk dat Max (Verstappen, red.) heeft verzet, dan ben ik bang dat we moeten concluderen dat Toto niet veel van de Formule 1 begrijpt, of van coureurs of specifiek het rijden in de Formule 1', zo neemt Windsor bepaald geen blad voor de mond.

Verstappen krijgt onvoldoende krediet

De voormalig teammanager van Williams en Ferrari kaart vervolgens ook aan waarom de prestaties van Verstappen niet minder groot gemaakt moeten worden: 'Max Verstappen heeft alle variabelen aan zijn zijde. Hij is degene die de input geeft aan Adrian (Newey, red.), waardoor Adrian in staat is om zo'n goed werk te leveren. Het zijn Max en zijn prioriteiten, waarmee hij aangeeft met welke problemen hij kan leven, die de sturende kracht vormen hierbij. Ik denk dat niemand Max voldoende krediet geeft voor wat hij doet', oordeelt de 71-jarige.

Volgens Windsor is Verstappen een nagenoeg perfecte coureur. 'Er zijn zoveel variabelen in de Formule 1, door het budgetplafond, de CFD-limitaties, en alle andere technische beperkingen. Geen enkel team krijgt het voor elkaar, behalve Red Bull Racing, zo lastig is het.' In tegenstelling tot wat Fernando Alonso aangaf, vindt Windsor de rol van Verstappen hierin wél belangrijk. 'Eén van de redenen waardoor Red Bull dit wel kan doen, is omdat Max Verstappen eigenlijk de perfecte coureur is. Hij rijdt korte bochten, hij rijdt netjes en precies, hij is enorm sterk onder druk, hij laat zich niet afleiden door invloeden van buitenaf, en maakt het niet al te technisch. Hij houdt het racen gewoon simpel. Hij wordt heel boos als er iets niet goed gaat, en dat is goed. Dit is zijn kantoor en hij wil dat zijn kantoor in orde is.'

De Red Bull-coureur bevindt zich dan ook in een ideale omgeving. 'Red Bull zorgt dat hij zich op het racen kan focussen, en hier moet ik ook de credits voor geven aan Christian Horner. Hij zorgt dat Adrian Newey tevreden blijft, en heeft een kalmerende invloed op Max. Er is weinig hype, en dat is bij Mercedes wel zo. Er wordt veel geroepen, en dat heb je niet nodig', concludeert Windsor over de woorden van Wolff.

Aangepast circuit in Singapore

Vervolgens blikte Windsor alvast kort vooruit op de volgende Grand Prix, die plaatsvindt in de straten van Singapore. 'In Singapore heb je heel veel downforce nodig, maar ze hebben het circuit veranderd.' Het tunneltje onder de tribunes door in de laatste sector is verwijderd, waardoor vier langzame haakse bochten vervangen zijn door een langer recht stuk. 'Er zijn nu best veel rechte stukken, dus ik denk dat Ferrari het daar best goed gaat doen', vermoedt Windsor. 'Ze zijn ook goed bij het remmen, en ze zijn waarschijnlijk ook niet slecht op de kerbstones. Ik denk dat de McLaren niet zo goed over de kerbstones gaat als de Red Bulls. Daar wordt niet zo vaak over gesproken.'

Ook Stroll krijgt de volle laag

Windsor greep ook nog even het moment aan om het weekend van Lance Stroll te bespreken. 'Als je het over een verschrikkelijk weekend hebt, heb je het al snel over Stroll. Hij reed op vrijdag geen ronden, en de rest van het weekend was hij ongelofelijk traag', zegt een kritische Windsor. 'Ik las na de race dat hij zei dat ze iets anders hadden geprobeerd met de strategie en maar één keer stopten, en de banden te veel verslechterden aan het einde van de stint. Hij deed dezelfde strategie als minstens de helft van het veld, waaronder zijn teamgenoot. Wat is er aan de hand? Gelooft hij echt dat mensen dit geloven?' vraagt Windsor zich af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws