Coronel onder de indruk van Russell: 'Hij probeert altijd het uiterste op te zoeken' Formule 1
Formule 1

Coronel onder de indruk van Russell: 'Hij probeert altijd het uiterste op te zoeken'

Coronel onder de indruk van Russell: 'Hij probeert altijd het uiterste op te zoeken'

Tom Coronel is onder de indruk van George Russell. De coureur was tijdens de race in Miami zelf bezig met de strategie en uiteindelijk pakte de tactiek ook nog eens goed uit. De Nederlandse coureur ziet hierin ook een groot verschil met Lewis Hamilton. Coronel denkt dat Russell dan ook echt een coureur is die de potentie heeft om wereldkampioen te worden.

Russell begon de race in Miami op de hards. Hiermee gokten de coureur en zijn renstal op een safety car, want anders had Russell niet veel opgeschoten. Dat vertelde de jonge Brit dan ook over de boordradio aan zijn team. 'Wat ik hier aan zie, is dat hij zelf al wist dat hij niks opschoot', stelt Coronel bij TrackTalk van Viaplay. 'Dus eigenlijk is hij niet tevreden met de zesde en zevende plek. Hij probeert altijd het uiterste een klein beetje op te zoeken en dus ook het risico te nemen. Dan trek je het ook naar je toe.'

Hamilton was op het Miami International Autodrome een tegenpool van zijn teamgenoot. Peter Bonnington stelde aan de zevenvoudig wereldkampioen de vraag of hij naar binnen wilde komen voor een bandenwissel. De coureur vertelde tegen zijn team dat zij die keuze voor hem moesten maken. 'Je moet wel op je team vertrouwen. Maar je kan wel even aangeven hoe ernstig het met de bandensituatie is. Je proeft hier wel heel duidelijk het verschil hoe het team met hun rijders omgaan.'

Coronel: 'Russell is duizend procent kampioenmateriaal'

Momenteel staat Russell er beter voor in het wereldkampioenschap dan Hamilton. Coronel ziet in de Mercedes-coureur dan ook een potentiële wereldkampioen. 'Als hij achter Lewis zit dan is het normaal en als hij ervoor zit dan is het geweldig. Hij is duizend procent wereldkampioenmateriaal. Maar hij moet eerst nog de spullen hebben om mee te kunnen strijden', concludeert Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws