Windsor zag gedisciplineerde Verstappen: 'Het was een briljante overwinning' Formule 1
Formule 1

Windsor zag gedisciplineerde Verstappen: 'Het was een briljante overwinning'

Windsor zag gedisciplineerde Verstappen: 'Het was een briljante overwinning'

Peter Windsor is onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Miami. De coureur van Red Bull Racing wist de race te winnen en de Formule 1-journalist zag dat de Nederlander dat op hele slimme wijze deed. Red Bull had voorafgaand aan de race haar huiswerk gedaan. Verstappen hield zich gedurende de race aan het plan en dat werkte perfect voor de regerend wereldkampioen.

Verstappen begon de race vanaf de derde startplek. De coureur had een geweldige lancering en hij zat voor de eerste bocht al naast Ferrari-rijder Carlos Sainz. 'De start van Verstappen was absoluut grandioos', begint Windsor op zijn YouTube-kanaal. 'We zagen een wereldkampioen die vol zelfvertrouwen was. Hij zat aan de buitenkant van Sainz en hij wist dat de Ferrari-coureur aan de kant zou gaan.'

Windsor: 'Red Bull zat honderd procent goed'

'Dat was een ontzettend belangrijke inhaalactie voor Verstappen', vervolgt de Brit. 'Als hij vijf of zes ronden achter Carlos had gezeten en te veel op zijn banden had geleund, dan was het een hele andere race geworden. Na de actie kon hij achter Charles Leclerc aan.' In de negende ronde wist Verstappen uiteindelijk voorbij te gaan aan Leclerc. Die positie stond hij uiteindelijk ook niet meer af.

Sergio Pérez moest het huiswerk doen voor Red Bull, nadat Verstappen meerdere problemen kende tijdens de vrije trainingen. Dit was de gouden zet voor de Oostenrijkse renstal. 'Toen het aankwam op het sparen van de mediums met veel brandstof aan boord, zat Red Bull honderd procent goed. Ze wisten precies wanneer ze wel en niet moesten pushen. Verstappen was in de beginfase van de race helemaal niet aan het pushen, maar hij liet zijn banden langzaam op temperatuur komen. Charles deed wat Charles altijd doet en dat is op de limiet rijden.'

Windsor: 'Verstappen hield zijn discipline'

Na de inhaalactie op Leclerc wist de enkelvoudig wereldkampioen weg te rijden bij de Monegask. Het werd pas weer lastig toen de safety car naar buiten kwam. 'Het was een heel lastig moment voor Max en Red Bull. Maar hij liet zien dat dit echt een briljante overwinning voor hem was. Ondanks de druk van Leclerc achter hem, hield hij zijn discipline. Hij brak niet onder druk en liet de banden op een rustige manier op temperatuur komen. Toen begon hij telkens met een aantal milliseconden per ronde weg te rijden bij Leclerc', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws