Coronel voorspelt bonje bij Red Bull: 'Het zou wel eens kunnen dat die twee elkaar raken' Formule 1
Formule 1

Coronel voorspelt bonje bij Red Bull: 'Het zou wel eens kunnen dat die twee elkaar raken'

Coronel voorspelt bonje bij Red Bull: 'Het zou wel eens kunnen dat die twee elkaar raken'

Tom Coronel vermoedt dat de gemoederen nog wel eens hoog op kunnen lopen tussen Max Verstappen en Sergio Pérez. De tweevoudig wereldkampioen verliet Bakoe zonder de overwinning, die was voor de Mexicaan. Volgens Coronel kan de sfeer omslaan en kan het zo zijn dat Verstappen en Pérez elkaar gaan raken dit seizoen. Hoe dan ook vindt de Dakar-coureur dat het goed is dat Verstappen een tegenstander heeft die aan hem gewaagd is. De titel gaat naar het idee van Coronel toch wel naar de Limburger.

Verstappen moest in Azerbeidzjan genoegen nemen met een derde plek in de Sprint en een tweede plek in de hoofdrace. Pérez was de coureur die beide races won op het stratencircuit van Bakoe. De Nederlander kwam na afloop niet verhit over, maar Coronel denkt dat de situatie achter de schermen wel eens heel anders kan zijn. 'Het zou wel eens kunnen zijn dat die twee elkaar gaan raken, the heat is on!', vertelt de Dakar-coureur in gesprek met F1Maximaal tijdens een persmoment van Ferrari Trento op het Circuit Zandvoort.

'Pérez zal nu wel moeten', licht Coronel toe. 'Als hij het (de titel halen, red.) nu niet doet, gaat het hem nooit meer lukken, en die druk voelt hij.' Het contract van de 33-jarige loopt tot het einde van 2024. Volgens Coronel dringt de tijd dus voor de coureur uit Guadalajara. 'Laat maar komen', vervolgt de Viaplay-analist. 'Je rijdt wel tegen Max Verstappen!', richt Coronel zich dan tot Pérez. Op dit moment staan de coureurs quitte: allebei hebben ze twee overwinningen in het 2023-seizoen achter hun naam staan.

Tekst gaat verder onder de foto.

De zege van de Grand Prix van Azerbeidzjan ging naar Pérez, die zijn tweede race van het seizoen won in de straten van Bakoe.
De zege van de Grand Prix van Azerbeidzjan ging naar Pérez, die zijn tweede race van het seizoen won in de straten van Bakoe.

Dat is dan ook de reden dat Red Bull Racing nu al een behoorlijke voorsprong heeft in het kampioenschap. Hoe dan ook blijft Red Bull-teambaas Christian Horner nog wat voorzichtig en doet hij geen uitspraken of de Oostenrijkse renstal het kampioenschap al binnen heeft. Volgens de Brit kan de straf van het overschrijden van de budgetcap in 2021 nog het team richting het einde van het seizoen hard raken. 'Zij hebben zo’n voorsprong, en die punten pakken ze ook al. Het is niet dat de concullega’s nu in één keer een stuk sneller worden dan zij. Ik zou dan ook zeggen wat Horner zegt', grinnikt Coronel. 'Het is heel simpel, als Max uitvalt, dan kan Pérez wereldkampioen worden. Anders is hij (de titel, red.) gewoon voor Max.'

'Zolang Max op de inschrijflijst staat, heb je pech gehad'

Toen F1Maximaal vroeg aan Tim Coronel of Verstappen dit jaar wereldkampioen zou worden, wist hij het heel zeker. Daar sluit zijn tweelingbroer zich bij aan. 'Ja, Zolang Max op de inschrijflijst staat, heb je gewoon pech gehad', antwoordt Coronel resoluut. Competitie van andere teams hoeven Red Bull en Verstappen dan ook niet op te wachten volgens de Nederlander. 'Mercedes kan je dit seizoen gewoon afschrijven. Ik zie het liefst wat meer coureurs voor de overwinning vechten, dat maakt het interessanter en waardevoller', gaat Coronel verder.

'Maar zij hebben andere wapens, materialen, dat hoort ook bij autosport. Je moet de beste auto hebben. Mercedes heeft de beste auto gehad vanaf 2014. Je hebt een Williams-tijdperk gehad, een McLaren-tijdperk, een Ferrari-tijdperk.' Het Ferrari-tijdperk is alweer een tijdje geleden, maar even leek het wel een Ferrari-weekend te worden in Bakoe. Ondanks de fantastische resultaten van Charles Leclerc was de Scuderia nog steeds ver van de overwinning verwijderd. 'Pak lekker je moment of fame', zegt Coronel over de polepositions van Leclerc.

Tekst gaat verder onder de foto.

Leclerc pakte twee keer de poleposition, maar geen overwinning in Bakoe.
Leclerc pakte twee keer de poleposition, maar geen overwinning in Bakoe.

'Vergeet niet, daar krijg je geen punten voor. Daar ga je geen wereldkampioen mee worden. De kwalificatie is een beginpunt van je race, maar de prijzen worden verdeeld bij de finish.' Leclerc kon niet jagen op Verstappen, en uiteindelijk kon George Russell dat ook niet. De Mercedes-coureur liet zich op zaterdag wel even zien, toen raakte hij Verstappen in de openingsronde van de Sprint. Dat leverde een enigszins verhitte discussie op tussen de twee coureurs. 'Dat was helemaal goed, toch?', haalt Coronel zijn schouders op. 'Je moet een coureur niets vragen als hij net zijn helm afzet.'

'Verstappen laat zich niet de kaas van het brood eten'

Verstappen maakte na afloop duidelijk aan Russell dat hij hetzelfde kon verwachten als de situatie omgekeerd was. 'Uiteindelijk reed Russell schade bij Max, dus daar mag je zeker wat van zeggen. Dat is niet omdat je met z’n tweeën door die bocht ging, nee, Russell raakte Max. Die had schade en een handicap voor de rest van de race', oordeelt Coronel. 'Het is niet zo dat hij dan een penalty moet krijgen, dat vind ik ook niet', gaat Coronel verder. 'Het mooiste is dat Verstappen zich niet de kaas van het brood laat eten. Hij blijft lekker agressief, bijterig. Dat wil ik zien. Tweevoudig wereldkampioen, dat was gisteren, niet vandaag!'

De competitie houdt Verstappen scherp, zo denkt Coronel. Vorig jaar ging het de Nederlander regelmatig te makkelijk af. 'Toen zagen we dat het na Spa met twee vingers in de neus ging. En nu hebben we een beetje competitie. Dat willen we zien.' Waar Verstappen het vorig jaar niet makkelijk had, was in Miami. Daar racet de Formule 1 op 7 mei ook weer. 'Ik zeg: gewoon trappen met dat ding! Hij moet hem dit jaar gewoon winnen, maar niet te gemakkelijk!', sluit Coronel af.

Door: Rick Pasker (@rickpasker) en Shanna Lutgert (@shannalutgert)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws