Race-ingenieur Pérez ook zonder safetycar overtuigd van zege: 'Zou geen gevecht zijn geweest' Formule 1
Formule 1

Race-ingenieur Pérez ook zonder safetycar overtuigd van zege: 'Zou geen gevecht zijn geweest'

Race-ingenieur Pérez ook zonder safetycar overtuigd van zege: 'Zou geen gevecht zijn geweest'

David Croft sprak na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan met Hugh Bird, de race-ingenieur van Sergio Pérez, en hij vertelde dat de Mexicaan ook zonder safetycar de race makkelijk had kunnen winnen. Max Verstappen was ook in een gevecht met zijn teamgenoot geen partij geweest voor Pérez. Croft denkt dat het Pérez hielp dat hij zo goed op zijn achterbanden kon passen tijdens de race in de straten van Bakoe.

Christian Horner zei na afloop van de Grand Prix dat Pérez enigszins geluk had met de safetycar-periode, aangezien Verstappen werd benadeeld omdat hij al naar binnen was gekomen. Had de Nederlander de race gewonnen zonder deze safetycar? 'Dat is een hele goede vraag, want Pérez won al tijd ten opzichte van Verstappen voor de safetycar', zegt Croft bij Sky Sports. 'Bovendien weten we dat hij bekendstaat als de bandenfluisteraar. Hij past heel erg goed op zijn achterbanden en dat is heel handig als je wilt winnen in Bakoe.'

Bird overtuigd van zege Pérez

Als de safetycar niet naar buiten was gekomen dan hadden de Red Bull-coureurs het waarschijnlijk uit moeten vechten op de baan. Pérez zat vlak voordat Verstappen naar binnen dook al binnen de DRS-afstand. 'Karun Chandhok en ik spraken met Hugh Bird en wij dachten dat ons een gevecht ontnomen was. Hij zei eerlijk: er zou geen gevecht zijn geweest, hij had hem bijgehaald en uiteindelijk ook ingehaald.'

'Hij was er echt van overtuigd dat Sergio langs Verstappen was gegaan vervolgt Croft. Het duurde echter lang voordat Verstappen echt geen gevaar meer leek te zijn voor de Mexicaan. Met een mogelijk gevecht had de man uit Guadalajara een gat kunnen bouwen naar Verstappen. 'In de tweede stint, met die éénstopper, weet hij zeker dat hij weg had kunnen rijden', aldus Croft die de race-ingenieur van Pérez parafraseert.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws