Coulthard: 'Het tijdperk-Verstappen kan er na twee titels al wel eens op zitten' Formule 1
Formule 1

Coulthard: 'Het tijdperk-Verstappen kan er na twee titels al wel eens op zitten'

Coulthard: 'Het tijdperk-Verstappen kan er na twee titels al wel eens op zitten'

David Coulthard is het niet eens met de kritiek op Max Verstappen en schaart hem al onder de grootheden in de Formule 1. Wel houdt de oud-Formule 1-coureur in zijn achterhoofd dat de prestaties van Verstappen in het afgelopen seizoen, geen garantie bieden voor het komende seizoen. Volgend jaar kan de rangorde in de koningsklasse zo weer anders zijn.

'Het tijdperk-Verstappen kan er na twee titels al wel eens op zitten', begint Coulthard tegenover FORMULE1 Magazine. 'Niet omdat hij geen briljante coureur is, maar het kan zomaar dat hij de komende seizoenen geen titelwaardige auto heeft. Niemand weet dat vooraf. Lewis had nu, zelfs met alles wat hij al bereikt heeft, ook zomaar een negen- in plaats van zevenvoudig kampioen kunnen zijn.'

'Verstappen hoort al bij de grootheden'

Ondanks dat Hamilton nog geen negen titels heeft, ziet Coulthard hem 'als één van de grootste coureurs in deze sport'. 'Net zoals Max er geen drie nodig heeft om als één van de besten te worden gezien. Max hoort al bij de grootheden. Je zou een f*cking idioot moeten zijn om te claimen dat hij dit alleen heeft bereikt 'omdat hij in een goede auto zat'.'

'Zijn teamgenoten hebben zich allemaal niet met hem kunnen meten', gaat Coulhard verder. In een periode van zeven jaar bij Red Bull heeft Verstappen al te maken gehad met Daniil Kvyat, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon en Sergio Pérez. 'Max is een beest op het circuit, een winning machine die geen shit geeft om wat wij of wie dan ook te zeggen heeft. Hij is ongelofelijk', besluit Coulthard.

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws