Coulthard snapt weinig van Wolff: 'Wat doen die uitspraken met de hele onderneming?' Formule 1
Formule 1

Coulthard snapt weinig van Wolff: 'Wat doen die uitspraken met de hele onderneming?'

Coulthard snapt weinig van Wolff: 'Wat doen die uitspraken met de hele onderneming?'

David Coulthard snapt niets van de uitspraken van Toto Wolff na de eerste twee raceweekenden van het seizoen. De Oostenrijkse teambaas van Mercedes heeft zijn mening over het concept van de W14 niet onder stoelen of banken gestoken, maar Coulthard denkt dat dit demotiverend kan werken voor de mensen in het team. Naast Wolff is ook Lewis Hamilton niet te spreken over de W14. Coulthard ziet dat de coureur niet zijn talent naar voren kan laten brengen in de huidige auto van Mercedes.

Van de dominantie van Mercedes in de afgelopen acht jaar lijkt nu niets over te zijn. In die dominantie ligt volgens Coulthard juist de crux van het verhaal. 'Succes is een slechte leraar', geeft de oud-Formule 1-coureur aan bij Channel 4. 'Als je wint, klopt iedereen elkaar op de rug en denkt: we zijn geniaal. Mercedes had enkele jaren een duidelijke dominantie en nu hebben ze juist veel moeilijkheden. Laten we ook niet vergeten dat ze in 2021 tot het laatste moment meestreden om de titel.'

Met de W13 kwam Mercedes echter slecht uit de startblokken. Nu ook de W14 niet werkt zoals het moet, denkt de Duitse renstal aan een conceptwijziging. 'Nu wordt er met een vermanende vinger gewezen. Toto heeft altijd een hele open en oprechte aanpak gehad, maar als je in een moeilijke situatie zit, moet je soms een beetje terughoudend zijn. Als de leider niet zo zeker is, wat doet dat dan met de hele onderneming? Na één race? Waarom moet je na één race excuses maken? Geef het een half seizoen voordat je dat gaat doen.'

Coulthard: 'Hamilton lijkt een passagier te zijn'

Naast Wolff is ook Hamilton zeer kritisch geweest op de auto van Mercedes. 'Hij heeft altijd zijn hart op zijn tong gehad en dat is één van de geweldige dingen aan Lewis. Hij zegt letterlijk: deze auto praat niet tegen me, ik rijd hem omdat ik weet hoe ik een raceauto moet besturen.' Coulthard vindt het dan ook niet vreemd dat het totaal niet loopt bij de zevenvoudig wereldkampioen. 'Het is echt veelzeggend dat we weten dat Lewis buitengewone dingen kan doen, maar op dit moment lijkt hij slechts een passagier te zijn', aldus de Schot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws