Hamilton heeft het lastiger in 2023 dan afgelopen seizoen: 'Het is zonde van zijn kwaliteit' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft het lastiger in 2023 dan afgelopen seizoen: 'Het is zonde van zijn kwaliteit'

Hamilton heeft het lastiger in 2023 dan afgelopen seizoen: 'Het is zonde van zijn kwaliteit'

Peter Windsor heeft waargenomen dat het wederom een lastig jaar is voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Volgens de Formule 1-journalist valt er zelfs wat voor te zeggen dat het huidige raceseizoen zwaarder is voor de zevenvoudig wereldkampioen dan het 2022-seizoen was. In een video op zijn YouTube-kanaal spreekt Windsor uit dat hij bang is voor een gedemotiveerde Hamilton, als resultaat van de tegenvallende W14.

2022 was een tegenvallend jaar voor Hamilton. Het was het eerste jaar in zijn carrière waarin het hem niet lukte om een race winnend af te sluiten, terwijl zijn teamgenoot zichzelf wel een racewinnaar kon noemen na de Grand Prix van Brazilië. Alle hoop van Hamilton was daarna gevestigd op het 2023-seizoen, waar hij weer wilde gaan strijden voor zijn achtste wereldtitel.

Toch lijkt dit nog een lastige klus om te klaren na de eerste twee races van het seizoen. Het is de 38-jarige coureur nog niet gelukt om hoger dan vijfde te eindigen. Tevens kwalificeerde teamgenoot Russell zich bij allebei de races op een hogere startplaats. Het lijkt erop de huidige bolide het niet in zich heeft om de Mercedes-coureurs dichter bij de winnende Red Bull Racing-coureurs te brengen.

Windsor: 'Hamilton moet diep graven om motivatie te vinden'

Volgens Windsor zorgt dat voor grote demotivatie bij de zevenvoudig wereldkampioen. 'Als je het vanuit zijn perspectief bekijkt, is deze situatie een stuk erger dan afgelopen jaar', vertelt hij. 'Vorig jaar was alle misère te wijten aan de tegenvallende auto, de problemen met de porpoising, het feit dat de auto lastig te besturen was, enzovoorts.'

Wat het nu zo lastig maakt voor Hamilton is het feit dat die problemen nu niet meer aan de orde zijn. Het enige wat tegenvalt is dat de W14 onderdoet voor de snelheid die de Red Bull-bolide wel heeft. 'Het is een beetje zielig eigenlijk', zegt Windsor, 'maar Lewis (Hamilton, red.) moet even diep graven om zijn motivatie weer te vinden en te laten zien hoe goed hij is als coureur. Het is zonde van zijn kwaliteit om dat nu te laten gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws