Hoe Fallows en Blandin samen Aston Martin naar nieuwe hoogtes hebben gebracht Formule 1
Formule 1

Hoe Fallows en Blandin samen Aston Martin naar nieuwe hoogtes hebben gebracht

Hoe Fallows en Blandin samen Aston Martin naar nieuwe hoogtes hebben gebracht

Aston Martin heeft een goede keuze gemaakt door Dan Fallows en Eric Blandin aan te trekken. De renstal, onder toezicht van Lawrence Stroll, kent een onmiskenbare goede start van het raceseizoen. Volgens Tom McCullough, performance director bij Aston Martin, `zijn Fallows en Blandin daar de aanjagers van. Tegen onder andere Speedcafe legt McCullough uit hoe Aston Martin omhoog geklommen is van de zevende plek in het klassement in 2022, naar gedeeld tweede in 2023.

Aston Martin beleeft een vliegende start in het raceseizoen van 2023. Nieuwe aanwinst Fernando Alonso heeft beide races een podiumplek bemachtigd en teamgenoot Lance Stroll heeft ook WK-punten behaald, ondanks zijn fietsongeluk vlak voor het eerste raceweekend. Toch is volgens performance director McCullough het meeste te danken aan de aanwinsten Fallows en Blandin.

Aston Martin-aanwinsten brachten team naar nieuwe hoogtes

Teameigenaar Lawrence Stroll heeft veel investeringen gedaan om Aston Martin competitiever te krijgen. Zo heeft hij zijn personeel verdubbeld over de zomer en nieuwe fabrieken gebouwd. Daar komt ook het aantrekken van Fallows en Blandin bij kijken. Fallows heeft een overstap gemaakt van Red Bull Racing, waar hij acht jaar lang hoofdingenieur bij de aerodynamica was. Bij Aston Martin is hij nu de technische directeur. Blandin was ook hoofdingenieur in de aerodynamica, maar hij was eerder werkzaam bij Mercedes.

McCullough spreekt lof uit over de samenwerking van Fallows en Blandin bij Aston Martin. 'De auto was eerst onder toezicht van Andrew Green', vertelt de Brit, die daarna toevoegt dat Green een stapje terug heeft genomen bij Aston Martin. 'Daarna hebben Fallows en Blandin het overgenomen en ze waren erg te spreken over de opzet van Green.' Volgens McCullough hebben de twee aerodynamica-ingenieurs de rest van de ontwikkeling daarna op zich genomen. 'We waren al goed onderweg, maar deze twee hebben het naar nieuwe hoogtes gebracht.'

McCullough: 'We doen het op de Aston Martin-manier'

Volgens McCullough komt het ook omdat Fallows en Blandin kennis en ervaring met zich meebrachten van de topteams zoals Red Bull en Mercedes. 'Ze hebben allebei lang gewerkt bij de beste teams in de Formule 1', stelt de Britse directeur, 'maar ze brengen wel hun eigen touch met zich mee.' McCullough is er fel op dat de Aston Martin-wagen een eigen concept is en niet schaamteloos een kopie is van de RB19 van Adrian Newey. 'We doen het bij ons op de Aston Martin-manier', aldus McCullough.

Wat de Aston Martin-manier precies is, is makkelijk uit te leggen volgens McCullough. 'We luisteren naar elkaar, iedereen heeft de mogelijkheid om wat te zeggen', vertelt de Britse directeur. 'Zo krijgen we een beter idee van wat we kunnen verbeteren.' Volgens McCullough was meteen vanaf het begin af aan te zien dat Fallows en Blandin een perfecte fit waren voor Aston Martin. 'Ze houden van hun werk en dat komt nu echt tot uiting bij ons. Dat is prachtig om te zien en het is welverdiend dat het zich zo uit op de baan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws