Coulthard ziet eerste haarscheurtjes in betrouwbaarheid Ferrari op cruciaal moment Formule 1
Formule 1

Coulthard ziet eerste haarscheurtjes in betrouwbaarheid Ferrari op cruciaal moment

Coulthard ziet eerste haarscheurtjes in betrouwbaarheid Ferrari op cruciaal moment

Afgelopen zondag leek Charles Leclerc op weg naar de perfecte afsluiting van een sterk raceweekend. Echter ging het tegen de helft van de race mis voor de Monegask, die zijn Ferrari met motorproblemen aan de kant moest zetten. David Coulthard, oud F1-coureur, ziet dan ook de eerste betrouwbaarheidsproblemen bij Ferrari en vraagt zich af wat dit voor de rest van het seizoen betekent.

'Ik denk dat uitvalbeurten bepalend gaan zijn dit kampioenschap, niet alleen de pure pace van beide topteams', aldus Coulthard bij Channel 4. In Bahrein en Australië trof het misfortuin Red Bull en Max Verstappen, waarna de zorgen bij de Oostenrijkers zich opstapelden. Nu is het echter Ferrari dat problemen kent, na een probleemvrije seizoenstart. 'De ontwikkelingssnelheid ligt enorm hoog, maar dat opent wel de deur naar betrouwbaarheidsproblemen.'

Niet alleen Leclerc, maar ook Zhou Guanyu van Alfa Romeo viel uit met motorproblemen. Twee Ferrari-motoren die het in een race begaven. 'Ik denk dat we misschien wel de eerste haarscheurtjes in de betrouwbare Ferrari-motor hebben gezien. In hete omstandigheden is het materiaal natuurlijk gevoeliger, maar er komen dit seizoen nog meer warme GP's.' Ook Red Bull kampte met problemen, namelijk aan de DRS-vleugel van Verstappen. Desondanks won de Nederlander de race en nam zo de leiding in het kampioenschap over.

Sainz weet niet te profiteren

Carlos Sainz had zondag de eer van Ferrari kunnen redden, maar de Spanjaard reed een ongelukkige race en kon zich niet mengen in de strijd om het podium. Sainz viel al twee keer uit dit seizoen, maar dat had weinig met betrouwbaarheidsproblemen te maken. Zo heeft Ferrari al de nodige punten laten liggen en ligt Sainz in het rijderskampioenschap ook op flinke achterstand van zijn concurrenten. Werk aan de winkel voor de Scuderia dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws