Audetto ziet voordeel voor Red Bull: 'Pérez snapt dat hij een goede teamgenoot moet zijn' Formule 1
Formule 1

Audetto ziet voordeel voor Red Bull: 'Pérez snapt dat hij een goede teamgenoot moet zijn'

Audetto ziet voordeel voor Red Bull: 'Pérez snapt dat hij een goede teamgenoot moet zijn'

Daniele Audetto, voormalig teambaas in de wereld van de autosport, denkt dat de overwinning van Max Verstappen niet alles vertelt. De Italiaan zag dat de Ferrari tijdens de Grand Prix van Spanje meer snelheid had dan de concurrenten van Red Bull Racing. Toch ziet Audetto dat Red Bull een voordeel heeft qua rijdersduo ten opzichte van de Italiaanse renstal.

Verstappen pakte, mede dankzij de uitvalbeurt van Charles Leclerc, de overwinning van de Grand Prix van Spanje. Doordat Sergio Pérez als tweede over de streep kwam, pakte Red Bull opnieuw een één-twee. 'Het eindklassement vertelt ook niet het hele verhaal', vertelt Audetto bij Autosprint. 'Ferrari was de meest competitieve auto in Barcelona. Door de technische problemen moesten ze helaas de race staken. De één-twee zal bij Red Bull heel erg goed voelen, omdat het rijdersduo een voordeel heeft ten opzichte van Ferrari.'

'Pérez is zich ervan bewust dat hij de goede teamgenoot moet spelen in de openingsfase van het seizoen', vervolgt Audetto. De Mexicaan liet zijn teamgenoot voorbij. Pérez was niet tevreden met de call, maar Audetto ziet dat het wel een belangrijke keuze was van Red Bull in de strijd om het wereldkampioenschap. 'Bij Ferrari zijn de twee coureurs gelijk aan elkaar. Maar ik denk dat het heel erg belangrijk zal zijn voor Ferrari om Leclerc de duidelijk eerste rijder maken.'

De terugkeer van Mercedes 

Mercedes lijkt het gat naar Red Bull en Ferrari enigszins te hebben gedicht. Hierdoor ontstond er een gevecht tussen Verstappen en George Russell. 'Het was een heel erg mooi duel tussen Russell en Verstappen. Russell liet een ongelooflijke vastberadenheid en meesterlijke technieken zien. Maar je moet niet vergeten dat Max DRS-problemen had.' Mercedes lijkt dan ook een speler te worden in de titelstrijd. 'De race in Spanje suggereert inderdaad dat we meer hoofdrolspelers krijgen in het titelgevecht', besluit Audetto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws