Nog steeds moeilijkheden voor Sainz in F1-75: 'Ik rijd niet op een natuurlijke manier' Formule 1
Formule 1

Nog steeds moeilijkheden voor Sainz in F1-75: 'Ik rijd niet op een natuurlijke manier'

Nog steeds moeilijkheden voor Sainz in F1-75: 'Ik rijd niet op een natuurlijke manier'

Carlos Sainz heeft de F1-75 van Ferrari nog steeds niet volledig onder de knie. De Spanjaard weet de auto nog niet op een natuurlijke manier te besturen en dat heeft hem dit seizoen al flink wat punten gekost. De coureur weet dat het nog tijd gaat kosten voordat hij zich volledig comfortabel voelt in de auto, maar hij weet dat het op een bepaald moment goed aan zal voelen in de cockpit.

Sainz moet het in de openingsfase van dit seizoen afleggen tegen teamgenoot Charles Leclerc. Sainz voelt zich nog steeds niet comfortabel in de nieuwe auto van Ferrari. 'Het is niet makkelijk geweest', wordt de Ferrari-coureur geciteerd door The Race. 'Je kan het zien vanuit de onboards dat ik het heel moeilijk heb. Het geeft mij een hele nieuwe uitdaging in mijn Formule 1-carrière. Ik moet nu buiten mijn vast kaders denken en buiten mijn vaste kaders rijden.'

Vorig seizoen was de coureur nog sneller dan Leclerc. De nieuwe filosofie van de Ferrari-bolide vereist een andere rijstijl en dat kost volgens Sainz gewoon tijd om onder de knie te krijgen. 'Vanuit verschillende camerastandpunten kan je zien dat ik nog niet op een natuurlijke manier rijd in de auto. Als coureur kan je dan je rijstijl aanpassen of je probeert de auto aan te passen aan jouw rijstijl. Deze dingen hebben gewoon tijd nodig, en het gaat met vallen en opstaan.'

Sainz: 'Combinatie van pech en mijn fouten'

Meerdere keren dit jaar wist de Ferrari-coureur niet over de streep te komen. Ook tijdens zijn thuisrace maakte hij een tripje door de grindbak. Uiteindelijk wist Sainz alsnog als vierde over de streep te komen in Barcelona. 'Dit seizoen is tot nu een combinatie van pech en fouten van mijn kant. Dat telt allemaal op. Maar in de toekomst dan zal het ineens omdraaien of het gaat stapje voor stapje. Ik moet gewoon alles geven', concludeert Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws