Coureurs moeten goed op de banden letten: 'Op de Red Bull Ring krijgen de banden geen rust' Formule 1
Formule 1

Coureurs moeten goed op de banden letten: 'Op de Red Bull Ring krijgen de banden geen rust'

Coureurs moeten goed op de banden letten: 'Op de Red Bull Ring krijgen de banden geen rust'

Mario Isola waarschuwt de coureurs dat er goed op de banden gelet moet worden tijdens het raceweekend in Oostenrijk. Volgens de Pirelli-baas is het erg lastig om de banden op de Red Bull Ring niet te laten oververhitten. Isola geeft aan dat de banden geen rust krijgen op het circuit. 'Zodra de coureur de banden niet koel kan houden, is het gedaan', stelt Isola bij The Checkered Flag.

Bandendegradatie is een probleem waar elk team wel eens mee heeft geworsteld, maar volgens Isola zal het vooral in Oostenrijk lastig worden om de banden op temperatuur te houden. Volgens de Italiaan komt het vooral door de ruwheid van het circuit. De korte lengte helpt daar niet bij, want zo krijgen de banden weinig tot geen rust. Één ronde zal namelijk niet langer dan een minuut duren, waardoor de auto's in korte tijd veel bochten maken en veel van de banden zullen vragen.

Isola: 'Strategie is afhankelijk van de omgevingstemperatuur'

Volgens Isola is het belangrijk voor de coureur om de banden goed te managen. 'Zodra een coureur de banden niet meer koel kan houden, dan is het gedaan', stelt de baas van Pirelli. 'Je maakt tien bochten in minder dan een minuut, dat is zwaar voor de banden. Als ze eenmaal oververhit zijn, is er bijna geen weg meer terug. Rivalen zullen dan gemakkelijk voorbij kunnen komen.'

Isola voorspelt dat de meest gebruikte strategie een één- of tweestopper zal zijn. 'De omgevingstemperatuur speelt hier ook een hele belangrijke rol in', legt Isola uit. 'Het weerbericht verandert steeds een beetje, het is nog niet zeker of er regen gaat vallen of niet. Dat zal namelijk de strategie grotendeels beïnvloeden.' Vorig jaar reden de meeste teams op een strategie waarbij de coureurs tweemaal de pitstraat ingingen om te wisselen tussen een medium en een harde band. 'Een éénstopper is dit jaar ook zeker mogelijk, maar het is afhankelijk van de degradatie', stelt Isola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws