Ferrari wil van vrijdag tot en met zondag alles geven: 'We moeten een goed resultaat neerzetten' Formule 1
Formule 1

Ferrari wil van vrijdag tot en met zondag alles geven: 'We moeten een goed resultaat neerzetten'

Ferrari wil van vrijdag tot en met zondag alles geven: 'We moeten een goed resultaat neerzetten'

Ferrari staat klaar om het maximale uit het weekend in Oostenrijk te halen. Volgens teambaas Frédéric Vasseur gaat het team alles geven om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Het loopt al een tijdje niet soepel bij de Italiaanse renstal, dus het wordt nu echt tijd om significante resultaten te boeken. 'We moeten het hele weekend goed presteren', stelt Vasseur op de officiële website van Ferrari.

Na afgelopen raceweekend in Canada reizen alle teams in de koningsklasse weer af naar Europa, waar in juli vier races zullen plaatsvinden. Komend weekend staat Oostenrijk op de kalender, de week erna volgt Silverstone in Engeland. Ook zal in Oostenrijk de tweede sprintrace van het jaar gehouden worden. Vorig jaar won Charles Leclerc de race in Oostenrijk, en Ferrari hoopt dit weekend dat kunstje te herhalen.

Vasseur: 'We hebben ons uitermate voorbereid op het sprintweekend'

Ferrari-teambaas Vasseur blikt vooruit op het raceweekend in Spielberg. 'Doordat het een sprintweekend is, hebben de coureurs maar één uur om echt te oefenen op de baan voordat ze al de kwalificatiesessie in moeten', stelt Vasseur. 'Dat is niet veel tijd, maar we hebben er op geanticipeerd. Afgelopen week hebben we veel tijd doorgebracht in de fabriek en de simulator, dus de coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz, zijn uitermate voorbereid.'

Ferrari loopt in het klassement achter op concurrenten Mercedes en Aston Martin, dus het is erg belangrijk dat er dit weekend ingelopen kan worden. 'Onze focus ligt vooral bij het maximaliseren van de auto, de focus is dat de coureurs het beste uit de SF-23 kunnen halen', stelt de Franse teambaas. 'Het ging al beter in Montreal, dit willen we doorzetten hier in Spielberg. We moeten het gehele weekend presteren, dat begint dus al op vrijdag. Als we dat het hele weekend volhouden ben ik ervan overtuigd dat een goed resultaat kunnen neerzetten', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws