Davidson duidelijk over Mercedes-hiërarchie: 'Russell moet status van Hamilton respecteren' Formule 1
Formule 1

Davidson duidelijk over Mercedes-hiërarchie: 'Russell moet status van Hamilton respecteren'

Davidson duidelijk over Mercedes-hiërarchie: 'Russell moet status van Hamilton respecteren'

Lewis Hamilton en George Russell bekampen elkaar al twee weekends op rij en dat zorgt voor wat wrevel binnen het team van Mercedes. In Singapore maakte het duo in de slotfase jacht op de koplopers toen Russell, onder druk van zijn teamgenoot, een cruciale fout maakte en in de muur belandde. In Japan vorig weekend zorgden beide rijders voor een mooi, maar erg close duel, waarbij Hamilton net niet over het randje ging. Volgens ex-coureur Anthony Davidson moet Russell alvast meer rekenschap houden met de status van Hamilton.

Davidson, die momenteel nog dienst doet als simulatiecoureur bij de Britse renstal, vindt dat Russell moet accepteren dat hij op de tweede plaats komt binnen het team. 'Er is een duidelijke hiërarchie binnen Mercedes', zei de Brit tijdens de Sky Sports F1 Podcast. 'Dat is ook volkomen terecht. Lewis heeft zijn status verdiend door zeven wereldtitels te winnen. Daar kan George niets tegen inbrengen. Ik denk wel dat hij (Russell, red.) weet waar hij staat binnen het team.'

Russell liet zich tijdens de race vorige zondag in Japan herhaaldelijk horen over de boordradio om zijn ongenoegen te uiten over de manier waarop zijn teamgenoot hem afhield. Daar kon Davidson dan ook weer van genieten. 'Het is grappig om te zien hoe George het op zijn typische manier aanpakt. Hij vraagt het op een vriendelijke manier, maar ik weet dat hij zit te koken van woede in de wagen', lachte Davidson.

'Geïntrigeerd over de toekomst'

Nu beide coureurs nog tot 2025 onder contract liggen bij Mercedes zal het zeker niet de laatste keer zijn dat Hamilton en Russell onderling een robbertje zullen uitvechten. Davidson is dan ook 'geïntrigeerd om te zien wat de toekomst zal brengen'. 'George weet dat hij de snelheid heeft. Lewis ziet dat ook en is niet bang om zich breed te maken en zijn ellebogen te gebruiken. Het is leuk om te zien dat de jonge, snedige coureur hem het vuur aan de schenen legt in de laatste fase van zijn carrière.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws