Davidson ziet dat er meer in het vat zit bij Verstappen: 'Hij heeft daar last van verkeer' Formule 1
Formule 1

Davidson ziet dat er meer in het vat zit bij Verstappen: 'Hij heeft daar last van verkeer'

Davidson ziet dat er meer in het vat zit bij Verstappen: 'Hij heeft daar last van verkeer'

Anthony Davidson heeft traditiegetrouw voor Sky Sports F1 de ronden van Max Verstappen en Lewis Hamilton geanalyseerd. De zevenvoudig wereldkampioen wist zijn Nederlandse titelconcurrent in de eerste vrije training op 56 honderdsten van de eerste tijd te houden, en dat kwam vooral door het feit dat Verstappen verkeer tegenkwam in de laatste sector. Op de rest van Jeddah Street Circuit zijn de heren volledig aan elkaar gewaagd.

Logischerwijs begint Davidson, die zelf aan 24 Grands Prix deelnam, bij het begin van de ronde. De eerste twee bochten zijn twee van de traagste bochten van het circuit en daar ziet hij al een verschil tussen de routinier en zijn jongere uitdager: 'Allereerst is het duidelijk dat ze de apex verschillend nemen. Hamilton pakt die flink en dat vindt de auto niet prettig. Die wordt daar wat door opgeschud.'

'Wel zat Hamilton in de remzone van de eerst bocht goed. Als ze bij bocht 3 aankomen, ligt hij dus een beetje voor', vervolgt de Britse analist, die vervolgens ziet dat beide heren in de rest van de eerste sector kampen met onbalans. Er valt voor Mercedes en Red Bull Racing dus nog tijd te winnen wanneer ze die onbalans uit het materiaal weten te krijgen.

Verstappen met verkeer in sector 3

Davidson vervolgt zijn analyse met beelden van de tweede en derde sector. Hamilton en Verstappen liggen min of meer op gelijke hoogte als ze richting bocht 13 vertrekken. 'Daar kust Verstappen de kerb, terwijl Hamilton een wijdere lijn neemt. In de lastige rechts-links-chicane die daarop volgt (bocht 16 en 17, red.), zie je onderstuur bij allebei de auto's. Verstappen ligt nu een klein beetje voor.'

Wanneer de heren de allerlaatste bocht in gaan, verliest Verstappen het uiteindelijk van zijn titelconcurrent. 'Eerst moeten ze door de lastige bocht 22, die naar de laatste bocht leidt. Verstappen gaat daar iets wijder dan Hamilton en we zien dat hij die bocht agressiever pakt.' Dit leidde eerder in de training al tot flinke vonken die afkomstig waren van zijn vloer. Wel kon de Limburger daarna zijn weg gewoon vervolgen.

In de laatste bocht laat Verstappen het in zijn snelle ronde liggen ten opzichte van de Mercedes-coureur: 'Verstappen heeft daar last van verkeer. Daar ervaart hij negatieve gevolgen van en het komt hem op onderstuur te staan, terwijl Hamilton daar juist een flinke hap aan overstuur kent. Later profiteert Verstappen nog wel van een slipstream van die voorganger, maar het kwaad is al geschied.' Vermoedelijk liggen daar die paar tienden die Verstappen naar de eerste plek hadden getild.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws