Marko doet boekje open over coronavirus-maatregelen die Verstappen ondernomen heeft Formule 1
Formule 1

Marko doet boekje open over coronavirus-maatregelen die Verstappen ondernomen heeft

Marko doet boekje open over coronavirus-maatregelen die Verstappen ondernomen heeft

Helmut Marko geeft aan dat Max Verstappen probeert een balans te vinden tussen leven met het coronavirus en zijn sociale leven. Met nog twee Grands Prix op de kalender zou een uitvalbeurt vanwege een coronavirus-infectie de Nederlander, maar ook concurrent Lewis Hamilton, de wereldtitel kunnen kosten. De Red Bull-adviseur geeft aan dat het ook een kwestie van geluk zal zijn in de laatste weken van de F1-titelstrijd.

'Verstappen probeert het contact met de buitenwereld te minimaliseren, terwijl hij zijn normale leven wel gewoon wil behouden', zo laat de Oostenrijker bij Heute weten hoe Verstappen omgaat met de dreiging van de pandemie. 'Het hele team is daarnaast gevaccineerd, sommigen wel drie keer. Dat moet een mate van zekerheid bieden', voegt hij daaraan toe. Red Bull doet er dus alles aan om het virus buiten de garage te houden en heeft zelfs al boostershots gezet bij haar werknemers.

Marko weet echter ook dat met een beetje pech Verstappen het virus nog steeds op zou kunnen lopen. Hij hoeft maar even contact te hebben met iemand die onbewust het virus draagt, en de titelstrijd van 2021 is gestreden. Marko: 'Nu de coronavirusgevallen toenemen, speelt geluk ook en rol. Heb je dat niet dan zou je zomaar iets op kunnen pikken.' Hoe hard Red Bull het ook probeert, ze kunnen de dreiging van een infectie nooit helemaal neutraliseren.

Hamilton langs de zijlijn in 2020

Vanaf Bahrein is het al spannend tussen Hamilton en Verstappen. Het zou zonde zijn als de titelstrijd in mineur afgesloten wordt door een infectie, concludeert Marko: 'Laten we hopen dat zoiets deze titelstrijd niet bepaalt.' Hamilton moest in 2020 twee Grands Prix doorbrengen langs de zijlijnen vanwege een coronavirus-infectie. Destijds was de Brit al wereldkampioen dus op sportief gebied kostte het hem niets.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws