De Heus in de zevende hemel met Red Bull-support: 'Een droom die uitkomt' Formule 1
Formule 1

De Heus in de zevende hemel met Red Bull-support: 'Een droom die uitkomt'

De Heus in de zevende hemel met Red Bull-support: 'Een droom die uitkomt'

Emely de Heus krijgt aankomend seizoen steun van Red Bull, en dat is voor haar een droom die uitkomt. De Nederlandse krijgt nu ook extra veel simdagen en kan zich dus helemaal op haar volgende stap in haar carrière storten. Dit seizoen zal ze nog uitkomen voor MP Motorsport in de F1 Academy, maar De Heus mikt op een zitje in het Formula Regional-kampioenschap in 2025.

Begin februari kon de 20-jarige trots bekendmaken dat ze dit seizoen een sponsorcontract heeft met Red Bull. De Formule 1 is vanaf 2024 namelijk veel meer betrokken bij de F1 Academy, en zullen alle tien teams een coureur steunen. De Heus kan dus rekenen op steun van Red Bull op de baan en naast de baan. 'Ik had dit nooit verwacht', zegt de Nederlandse tijdens de presentatie van Red Bull Racing in Milton Keynes. 'Het is een droom die uitkomt. Ik krijg nu extra dagen in de simulator, dus ik zal daar wat regelmatiger zijn. Verder heb ik nu hier (in het Verenigd Koninkrijk, red.) een trainer, maar ook in Nederland, dus het team kan altijd zien hoe het gaat.'

De sponsoring van Red Bull is absoluut een boost voor haar carrière, en ze hoopt dat ze in 2025 een zitje kan bemachtigen in het FRECA (Formula Regional Championship by Alpine). Voordat ze zich daarop kan richten, heeft ze een duidelijk doel voor ogen. 'Ik hoop dat ik in de top drie kan eindigen, daarna wil ik naar het FRECA-kampioenschap, de klasse tussen de Formule 4 en 3', licht De Heus toe. Tegenwoordig krijgen steeds meer jonge vrouwen de kans om hun talent te laten zien, en De Heus ziet wat dat teweeg heeft gebracht. 'Ik merk dat het indruk maakt. Soms willen jonge meisjes met mij op de foto, en daar ben ik heel trots op', aldus de 20-jarige.

'Meer budget en belangstelling'

De F1 Academy is de opvolger van wat voorheen de W Series was. Het vrouwelijke kampioenschap kampte in 2022 echter met financiële problemen, waardoor de Formule 1 in 2023 besloot om de F1 Academy op te zetten, zodat vrouwelijke talenten alsnog de kans kregen om te racen. De Heus geeft aan dat het kampioenschap de coureurs erg ondersteunt. 'Er is veel budget en er zijn veel testdagen', legt ze uit. 'Je staat ook meer in de belangstelling nu het live wordt uitgezonden.' De F1 Academy zal in 2024 tijdens zeven raceweekenden onderdeel zijn van het voorprogramma van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws