Hill schaart zich achter Verstappen: 'Horner zal het zelf ook onacceptabel vinden' Formule 1
Formule 1

Hill schaart zich achter Verstappen: 'Horner zal het zelf ook onacceptabel vinden'

Hill schaart zich achter Verstappen: 'Horner zal het zelf ook onacceptabel vinden'

Damon Hill toont begrip voor de uitlatingen van Max Verstappen over de huidige situatie bij Red Bull Racing. De Nederlander was na de Grand Prix van Australië redelijk chagrijnig en noemde de situatie onacceptabel. De Red Bull-coureur viel immers voor de tweede keer uit in drie races. Ondanks de woorden van de regerend wereldkampioen ziet Hill dat Verstappen goed met de situatie omgaat.

Door de twee uitvalbeurten heeft Verstappen momenteel een achterstand van 46 punten op Charles Leclerc, die na twee overwinningen en een tweede plek eerste staat in het kampioenschap. Hill vindt de kritiek van Verstappen op zijn eigen renstal terecht. 'Max gaat er goed mee om', stelt de enkelvoudig wereldkampioen bij de F1 Nation Podcast. 'Hij heeft het woord 'onacceptabel' gebruikt, maar ik denk dat Christian Horner het daar mee eens is.'

Hill schaart zich dan ook achter de coureur van Red Bull. 'Het is ook gewoon onacceptabel ', vervolgt de analist bij Sky Sports. 'Ze moeten de problemen oplossen.' Helmut Marko heeft al aangeven dat de Oostenrijkse renstal de garanties heeft gekregen van Honda dat de problemen opgelost zijn. De man uit Graz wees zelf porpoising aan als oorzaak van het probleem. Door het stuiteren ontstond er namelijk een scheur in de hogedrukleiding van de brandstofcel.

Lees ook

Hill sluit zich aan bij woorden Horner

Horner gaf eerder aan dat hij liever een snelle auto betrouwbaar moest maken dan andersom. Hill sluit zich aan bij de woorden van zijn landgenoot, maar stelt wel dat Red Bull kostbare punten heeft verloren in de titelstrijd. 'Als je eenmaal de snelheid hebt, dan kan je vanuit dat startpunt aan de rest gaan werken. Ze zullen dus keihard gaan werken om hun betrouwbaarheidsproblemen op te lossen. Toch is het heel erg kostbaar wat nu gebeurt. Ferrari rijdt namelijk probleemloos verder', stelt de Brit vast.

Clarkson: 'Woorden Verstappen waren wel heel hard'

Tom Clarkson, verslaggever bij de F1 Nation podcast, is het niet eens met de woorden van Hill. Hij vond de uitspraken van Verstappen wel te hard. 'Hij was echt heel erg boos na de race. Het woord 'onacceptabel' gebruiken is heel erg hard, zeker naar een team dat dag en nacht werk om een snelle auto neer te zetten. Verstappen zei dat hij geen updates nodig had, maar wel betrouwbaarheid. Dan kwam de rest vanzelf. Als ik Horner was, dan had ik gevraagd of de kritiek iets minder kon', aldus Clarkson.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws