Albers weet wat De Vries 'de kop heeft gekost': 'Had zich anders moeten positioneren' Formule 1
Formule 1

Albers weet wat De Vries 'de kop heeft gekost': 'Had zich anders moeten positioneren'

Albers weet wat De Vries 'de kop heeft gekost': 'Had zich anders moeten positioneren'

Viaplay-analist en voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers geeft aan dat Nyck de Vries zich niet heeft laten positioneren als een rookie en dat dat hem zijn stoeltje bij AlphaTauri heeft gekost. Volgens Albers had hij in een andere hoek moeten staan, maar heeft het nooit gelegen aan zijn talent. Daarnaast zou hij Mick Schumacher een nieuwe kans geven in de Formule 1.

Het is inmiddels alweer vijf maanden geleden sinds het ontslag van De Vries. De 28-jarige verscheen aan het begin van het 2023-seizoen aan de start als een coureur die veel ervaring en wijsheid mee zou nemen naar AlphaTauri, maar presteerde wisselvallig en kon Helmut Marko niet tevreden stellen. Voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije 2023 werd bekendgemaakt dat Daniel Ricciardo hem zou vervangen. 'Blijkbaar had hij niet genoeg snelheid in die beginfase', zegt Albers in de Paddockpraat-podcast van Formule 1 Magazine. 'Hij had zich moeten positioneren als een rookie', denkt de voormalig F1-coureur, die dus vindt dat De Vries zich niet had moeten laten labelen als de technische leider van het rijdersduo.

'Als ik hem had kunnen adviseren, dan had hij in een andere hoek moeten staan. Dat heeft hem de kop gekost. Niet het talent', is Albers stellig. 'Zorgen dat je in de juiste positie staat en de juiste uitspraken doet, dan had je wel die extra race gehad, waarin die ommekeer had kunnen plaatsvinden', kaart de Viaplay-analist aan. 'Dat heeft te maken met de mensen die hij om zich heen heeft. Dat zal hij wel niet met mij eens zijn.' Na zijn ontslag hoorden we een tijdje niets van De Vries. De coureur uit Sneek liet vervolgens weten weer te gaan studeren en dat hij dat ging doen aan de universiteit van Harvard. Later maakte hij bekend weer terug te keren naar de Formule E.

'Schumacher heeft het slecht gehad'

Als Albers dan wordt gevraagd welke coureur hij een kans zou geven in de Formule 1, noemt hij niet De Vries. 'Schumacher heeft het heel slecht gehad in de beginfase van Haas', zegt Albers. Voorafgaand aan Schumachers seizoen bij Haas was de Duitse succesvol in de Formule 2. 'Hij won alles wat er te winnen viel. Dan zeggen mensen: ja, hij kreeg de beste motor. Maar daar ben ik het niet mee eens. Hij heeft het op eigen kracht gedaan', vervolgt de voormalig coureur. 'Hij heeft zijn snelheid laten zien. Ik vind dat Schumacher een tweede kans zou moeten krijgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws