Is Piastri een toekomstige winnaar? 'Daar bestaat geen twijfel over' Formule 1
Formule 1

Is Piastri een toekomstige winnaar? 'Daar bestaat geen twijfel over'

Is Piastri een toekomstige winnaar? 'Daar bestaat geen twijfel over'

In een recente uitzending van de On Track GP Podcast deelde Le Mans-winnaar Richard Bradley zijn indrukken over het jonge Formule 1-talent Oscar Piastri en zijn prestaties op het uitdagende Suzuka-circuit. Bradley, die zelf uitgebreide ervaring heeft op Suzuka, beschreef het circuit als een van de moeilijkste om onder de knie te krijgen en prees Piastri's opmerkelijke prestaties.

‘Suzuka is, na er vele malen gereden te hebben in allerlei soorten auto's, voor mij het moeilijkste circuit dat je ooit zult moeten leren, omdat het zo smal is en zo meedogenloos. Als je daar één fout maakt, beland je in de vangrail’, legt Bradley uit.

Bradley wees erop dat Suzuka een unieke uitdaging vormt vanwege de smalle baan, het tunnelvisie-effect en de blinde bochten. Hij benadrukte dat de hoogteverschillen op televisie niet volledig overbrengen hoe uitdagend het circuit in werkelijkheid is. De Esses en de beruchte Dunlop Curve werden benoemd door de Le Mans-winnaar als bijzonder lastige secties van het circuit.

De ervaren coureur benadrukte ook dat Suzuka voor rookies een bijzonder lastige baan is en dat het meerdere keren rijden kost om het circuit volledig te beheersen. Toch waarderen veel coureurs de uitdaging die Suzuka biedt en beschouwen ze het als een van hun favoriete circuits ter wereld.

Piastri laat enorme groei zien

Piastri was ook een rookie tijdens de Grand Prix van Japan. Hoewel hij niet perfect was in de race, was hij gedurende het hele weekend competitief en zat hij dicht op zijn meer ervaren teamgenoot Lando Norris. Bradley prees Piastri voor zijn indrukwekkende optreden en voorspelde een glansrijke toekomst voor de jonge coureur.

‘Ik denk dat hij een toekomstige winnaar zal zijn. Daar bestaat geen twijfel over, en hij doet zichzelf veel plezier op dit moment’, verklaarde Bradley. Hij merkte op dat Piastri gedurende het seizoen aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, vergelijkbaar met de ontwikkeling van zijn auto. Het gat tussen Piastri en Norris is aanzienlijk kleiner geworden sinds het begin van het seizoen.

Tot slot benadrukte Bradley dat de manier waarop Piastri dit jaar met zijn uitdagingen is omgegaan, indrukwekkend is. Hij complimenteerde de jonge coureur voor zijn doorzettingsvermogen en talent. ‘Maar iedereen in de industrie wist dat hij behoorlijk goed was. We wisten allemaal dat hij behoorlijk speciaal was, dus het verbaast me echt niet’, voegt Bradley hieraan toe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws