Russell vindt dat De Vries oneerlijk is behandeld: 'Dat kan je niet tegen een rookie zeggen' Formule 1
Formule 1

Russell vindt dat De Vries oneerlijk is behandeld: 'Dat kan je niet tegen een rookie zeggen'

Russell vindt dat De Vries oneerlijk is behandeld: 'Dat kan je niet tegen een rookie zeggen'

George Russell is kritisch op de manier waarop Red Bull Racing en Helmut Marko om zijn gegaan met Nyck de Vries. De Nederlandse coureur werd relatief vroeg in het seizoen aan de kant gezet na zijn mindere prestaties bij AlphaTauri. Een deel van het probleem is volgens Russell te wijten aan het gebrek aan vertrouwen dat De Vries kreeg van Marko. De Mercedes-coureur is van mening dat het al voor het begin van het seizoen misging voor de rookie.

De Vries kreeg voor het Grand Prix-weekend in Hongarije te horen dat zijn diensten niet meer nodig waren. Daniel Ricciardo werd in de AlphaTauri-bolide gezet en zal tot en met het einde van het jaar de kans krijgen om zich te bewijzen. Het ontslag van De Vries kwam niet echt als verrassing voor Russell. 'Ik had het bij geen enkel ander team verwacht. Natuurlijk weten we hoe Red Bull te werk gaat en je moet respect hebben voor hoe zij dingen aanpakken', wordt de Mercedes-coureur geciteerd door Crash.net.

Russell: 'Ze hebben De Vries niet geholpen om zijn vertrouwen op te bouwen'

Russell is vooral kritisch op de woorden die Marko sprak in de media. De Oostenrijker was vaak openlijk kritisch op de voormalig AlphaTauri-coureur. Russell denkt dat het echter al veel eerder misging voor de Nederlandse coureur, die na een goede race op Monza naar het team werd gehaald. 'Ze hebben hem zeker niet geholpen om vertrouwen op te bouwen door het seizoen te beginnen met te zeggen dat hij de leider van het team zal zijn, terwijl hij een rookie is.'

'Het maakt niet uit dat hij 27 of 28 jaar oud is, hij is een Formule 1-rookie en je kunt niet binnenkomen en tegen een rookie zeggen dat hij de leider van het team is alleen maar omdat hij meer kampioenschappen heeft gereden dan zijn teamgenoot', vervolgt de Mercedes-coureur. Yuki Tsunoda had daarentegen al twee jaar lang ervaring in de Formule 1. De Japanner was dan ook sneller dan De Vries gedurende hun tijd als teamgenoten. 'De Vries zat in een moeilijke positie vanaf het moment dat hij begon, dus ik voel wel met hem mee. Hij heeft het niveau van Formule 1, maar kreeg niet de kans die hij verdiende', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws