Wolff over De Vries en Vandoorne: 'Zij verdienen het om in de Formule 1 te racen' Formule 1
Formule 1

Wolff over De Vries en Vandoorne: 'Zij verdienen het om in de Formule 1 te racen'

Wolff over De Vries en Vandoorne: 'Zij verdienen het om in de Formule 1 te racen'

Toto Wolff geeft te kennen dat zowel Nyck De Vries als Stoffel Vandoorne het verdienen om in de Formule 1 te racen. Beide coureurs komend dit weekend in actie in het laatste raceweekend van 2021 in de Formule E, Nyck De Vries maakt op het moment nog steeds een serieuze kans om de titel te winnen. Een mogelijke overstap naar de F1 is niet gek, bij Williams komt er mogelijk een stoeltje vrij.

Op het moment wordt er veel gespeculeerd over een mogelijke overstap van George Russell naar Mercedes. Ondertussen wordt Valtteri Bottas ook gelinkt aan een overstap, maar niet naar Williams. Alfa Romeo wordt de afgelopen week nadrukkelijk genoemd als het team dat uit is op de diensten van de Fin. Het zou betekenen dat er een zitje vrij komt bij het Britse team uit Grove. Gezien Nyck De Vries eerder al de Formule 2-titel binnen sleepte, maakt de Nederlander een serieuze kans op een zitje bij Williams.

Ook Toto Wolff wordt enthousiast van dat idee. De Mercedes-teambaas is overtuigd van het talent van beide coureurs in het Mercedes-team in de Formule E. 'Ik hoop heel erg dat zij ooit hun weg naar de Formule 1 vinden', opent Wolff tegenover Motorsport.com. 'Beide coureurs hebben het talent , de werkethos en de intelligentie om een overstap naar de Formule 1 te verdienen. Ze hebben allebei ook belangrijke juniorenklassen op hun naam geschreven', oordeelt de Oostenrijker.

Wolff blij met De Vries en Vandoorne 

Op het moment is de Mercedes-teambaas echter blij dat de beide coureurs voor Mercedes rijden in de Formule E. 'Ik kan op het moment niet wensen voor andere coureurs in dit team. Ik zou hen echter nooit in de weg staan als zij ooit de kans krijgen om in de Formule 1 aan de slag te gaan.'

De Vries was nogal verrast dat hij wordt gelinkt aan een Williams-zitje in de toekomst. 'Ik ben net zo verrast als jij dat bent. Maar ik heb de geruchten ook gehoord', vertelde De Vries na afloop van de eerste race in Londen. 'Maar op het moment ben ik blij met Mercedes in de Formule E. Dit is waar ik mijn successen wil halen', liet jonge Fries weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws