De Vries sprak al met drie F1-teams: 'Maar geeft geen garantie op een stoeltje' Formule 1
Formule 1

De Vries sprak al met drie F1-teams: 'Maar geeft geen garantie op een stoeltje'

De Vries sprak al met drie F1-teams: 'Maar geeft geen garantie op een stoeltje'

Nyck de Vries heeft de Formule 1-zitjes niet voor het uitkiezen, zo vertelt hij zaterdagavond in de talkshow Humberto. De Nederlander viel vorig weekend in bij Williams en scoorde punten op zijn debuut. Sindsdien is de voormalig Formule 2- en E-kampioen haast de meest gewilde coureur die er is.

Hoewel er interesse is vanuit de Formule 1, denkt De Vries niet dat hij te maken heeft met een soort luxeprobleem. 'Ik weet niet helemaal of ik in zo’n luxe situatie zit waarin ik letterlijk kan kiezen. Ik denk dat dat grotendeels buiten mijn macht ligt.' Wel zijn er gesprekken met teams, waaronder ook Williams. 'Daar ben ik al heel lang mee in gesprek. Dat zou een logische stap zijn.'

Alpine en De Vries hebben ook al contact met elkaar gehad. Zo spreken de twee elkaar al sinds juli eerder dit jaar. 'En daar ga ik aankomende week voor testen in Boedapest. Daar vlieg ik maandag naartoe. En zoals de media eerder al was opgevallen, was ik in Oostenrijk om Helmut Marko te ontmoeten en het over de toekomst te hebben. Dat zijn de feiten', wijst de 27-jarige naar de geruchten over een deal met AlphaTauri.

De Vries blij met welk F1-zitje dan ook, maar heeft geen garantie

De Vries zegt dat het hem niet veel uitmaakt bij welk team hij komt te rijden in 2023. 'Waar ik ook een permanent zitje kan bewerkstelligen, daar zou ik zeer content mee zijn. We moeten zien hoe het zich in de aankomende dagen en weken gaat ontwikkelen. Zoals ik al zei, het ligt niet helemaal in mijn macht. In deze wereld draait niet alles om prestaties, maar er is gelukkig nu wel een beetje momentum en er zijn plekjes op de grid. Dat is fijn, maar het geeft geen garantie op een stoeltje. Zover zijn we nog niet.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws